Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Partra magyar!

Egészen pontosan a Balatonpartra, Balatonfenyvesre, ahol pénteken elkezdődött a DUE Médiahálózat XXIX. Kommunikációs és Média Szaktábora, ahonnan a Rádió7 és a promenad.hu két munkatársa, Blaskovics Dávid és Marton Sándor élőben jelentkezik minden nap.

 

 

Megérkezett a balatonfenyvesi táborba az a közel száz diákújságíró – köztük a Rádió7 és a promenad.hu munkatársai –, akik tíz napot fognak eltölteni együtt, hogy megismerjék az újságírás, rádiózás, televíziózás, fotózás csinyját-binyját.

 

A kimerítő utazás után tegnap az ismerkedéssel indult a program, a résztvevők találkoztak a csoportvezetőkkel, hogy eldönthessék, kinek a csoportjába szeretnének tartozni. Bár úgy tűnt, sokaknak ez egyáltalán nem segített, hiszen estére olyan szimpatikussá váltak a leendő csapatok, hogy legszívesebben az összesbe beléptek volna. Ebben az évben két tévés, három rádiós és egy fotós csoport indult. Idén is megalakult az online újságírók csoportja, amelynek tagjai az egyesület weboldalát, a due.hu-t látják el információkkal és fotókkal.

 

Kecskés István, a DUE Médiahálózat elnöke, táborvezető, újságíró kérdésünkre elmondta, anno még ő is itt ismerkedett meg ,,zöldfülűként” az újságírás alapjaival, és itt döbbent rá arra is, hogy mennyi mindent nem tud még. Szerinte az itt megszerzett gyakorlati tudás egy életre szól, csakúgy, mint az itt kialakult barátságok.

 

A csapatok napilapot, déli krónikát, reggeli és esti rádiós műsort, valamint fotókat is készítenek a jól felkészült vezetők irányításával, akik közül többen országos adóknál dolgoznak. A csoportfoglalkozások mellett meghívott előadók is színesítik a tíznapos programot, többek közt a Rádió7 és a promenad.hu egykori munkatársa, Herczeg Zsolt is, aki táborvezető-helyettesi posztot tölt be, itt Balatonfenyvesen.

Marton Sándor

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság