Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A DUE elnökének karácsonyi köszöntője

A DUE Médiahálózat elnökének, Kecskés Istvánnak a köszöntőjével kívánunk boldog, békés karácsonyt minden kedves DUE-tagnak, látogatónknak, barátainknak!

 

A karácsony előtti napok a készülődésről szólnak. Arról, hogy az ember átállítsa magát egy másik életvitelre, ami sajnos csak három napig tart.

Jár az ember agya és eszébe jutnak emberek, emlékek. Persze nem könnyű úgy, ha nem sokkal karácsony előtt találkozom egy régi baráttal, aki könnyes szemmel, szinte köszönés nélkül egyből letámad egy perzselően fájó mondattal: „Tudod, én nem szeretem a karácsonyt…”

Fáj, mert látom, hogy hiányzik neki valami. A karácsonyból és a hétköznapokból. 

Egyből új gondolatok jönnek. Nem hagyhatjuk, hogy legyenek körülöttünk olyanok, akik nem szeretik ezt a csodás ünnepet. Amikor mindenki egy kicsit megnyugszik, amikor nem szólnak mobilok, nem jönnek teljesen lényegtelen üzenetek. Nem kell figyelni semmi másra, csak a családra, a barátokra és magunkra.

Szeretni a legegyszerűbb dolog a világon, nem kell semmit sem tenni érte, csak a gondolkodást kell egy kicsit átállítani.

Hogy a barátom miért nem szereti a karácsonyt? Mert hiába veszi körül sok ember, egyedül van.

Ez az, ami az emberrel sosem történhet meg, ha DUE-s.

Nincs az a helyzet, amikor ne találkozz egy baráttal, vagy legalább egy kedves régi ismerőssel, aki veled van, aki tudja, mire gondolsz, aki tisztában van azzal, hogy ki vagy. Ha van egy közösségben erő, akkor az a DUE, amely immár huszonhárom éve ismertet össze különböző embereket és tesz baráttá teljesen különböző személyiségeket.

Ezt az erőt kell vinnünk a mindennapokba, hogy egy kicsi megmaradjon mindenkorra a karácsonyból. Nyilván nem lehet minden pillanat a szereteté, de törekedni lehet a jóra, a szépre.

Ha ez sikerül, akkor a környezetünkben nem lesz olyan ember, aki nem szereti a karácsonyt, vagy az életet. Adjunk mindenkinek egy kicsit többet az előttünk álló napokban, hetekben, hónapokban abból, amink nekünk van.

A közösség, a tehetség és a barátság erejéből.

Boldog karácsonyt kívánok!

Kecskés István
elnök

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság