Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Európai Ifjúsági Károly-díj: még 3 napig lehet pályázni!

Az Európai Ifjúsági Károly-díjat olyan fiataloknak ítélik oda, akik tevékenységükkel hozzájárultak az európai országokban élők közötti kölcsönös megértés javításához. A pályázatok beadási határideje 2013. február 18.

(A képen a tavalyi díjazottak láthatók. Forrás: az Európai Parlament honlapja.)

Az Európai Parlament és az aacheni Nemzetközi Károly-díj Alapítvány közös díjáért 16 és 30 év közötti fiatalok projektjei szállhatnak versenybe. A nyertes projektek példaképként szolgálnak az Európában élő fiatalok számára és megmutatják nekünk, európaiaknak, hogyan élhetünk együtt egy közösségként. Fiatalokat célzó csereprogramok, európai vonatkozású művészeti és online projektek tartoznak az elmúlt évek kiemelt kezdeményezései közé.
 
"Az Európai Ifjúsági Károly-díj lehetőség arra, hogy a fiatalok bemutassák Európára vonatkozó elképzeléseiket, hogy hozzájáruljanak az európai integrációhoz, valamint részesei legyenek Európa alakításának, hogy az olyan legyen, amilyennek szeretnék!" - nyilatkozta az Európai Parlament elnöke Martin Schulz a díj meghirdetése kapcsán.
 
10 000 eurós összdíjazás
 
A három nyertes pályázat 5000, 3000, valamint 2000 eurós díjban részesül.  A győztesek ősszel meghívást kapnak az Európai Parlamentbe is.
 
A nemzeti győztes projektek képviselői nem csupán a 2013. májusában tartott díjkiosztóra kapnak meghívást, hanem két nappal később egy négynapos utazás keretében a Nemzetközi Károly-díj aacheni ünnepségén is részt vehetnek.
 
A 2012-es évi győztesek
 
A "Europe on the Ground" görög ifjúsági média projekt kapta 2012-ben az Európai Ifjúsági Károly-díjat. A második díjat a "Europe meets school" elnevezésű Erasmus csereprogram (Cseh Köztársaság), a harmadik helyezést pedig a magyar "Cycle me home" című dokumentumfilm nyerte el. Tavaly a zsűri tagja volt Szayly József, a DUE Médiahálózat alelnöke is.
 

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság