Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Elza, a kisoroszlán is segített a jövőbeni tervek megvalósításában

Kecskemétre hívta az egyesületért legtöbbet tevő tagjait, az aktivistákat a DUE vezetősége múlt hétvégén. Két napot töltöttünk az alföldi városban vadasparkozással, városnézéssel, közös kikapcsolódással, miközben sok dués tervet megvitattunk és pályára állítottunk.

Tavasziasan kellemes idő fogadott minket szombat délelőtt a kecskeméti Vadaskertben, ahol a hétvége programja indult. A nagyvadak már a bejáratnál rabul ejtették a tekinteteket és a kamerákat, nehéz volt szabadulni a fenséges szibériai tigris bűvköréből. Azonban már várt bennünket Elza, a kisoroszlán, az állatkert királyi párjának kölyke. Karnyújtásnyira tartott mindenre kiterjedő bemutatót, avagy hogy igenis rokonságban áll a macskával, illetve mit is várhatunk tőle, ha egy picit már nagyobb lesz. A cukisági faktor az egekbe szökött. A családias hangulatú, vadasparkszerű kis állatkertben szinte testközelből csodálhattuk meg a világ minden tájáról érkező állatokat: a bohókás makikat, a szemlélődő mocsári hiúzokat, a pihenő rókákat. A szurikáták pedig igenis ugyan izgágák, mint a dokumentumfilmekben, állandóan szaladgálnak, ágaskodnak, figyelnek – pláne, ha kifutójukat egyik oldalról a tigrisek, a másik oldalról a leopárdok fogják közre.

 

A szálláshelyünkön finom ebéddel és hangulatos szobákkal vártak minket. Az ebédet követő rövid pihenő után belevágtunk az egyesületi tervek egyeztetésébe. Megbeszéltük, hogy mivel tehetnénk igazán nagy durranássá az idei jubileumi Sajtófesztivált, hogyan használjuk ki az új helyszín adta lehetőségeket. Aztán egy régi terv megvalósításába vágtunk, milyen keretek közt hozzuk létre a DUE videós csoportját.

 

Vacsora után nekiindultunk felfedezni az esti várost. Megannyi érdekes pillanatnak lehettünk szemtanúi: hogyan működhet szórakozóhely a valamikori zsinagógában és hogyan kerülhető el a baj a belvárosi éjszakai gyorsulási versenyen.

 

Másnap délelőtt közösen végleges formába öntöttük a függőben maradt kérdéseket és megalakult a videós csoport. A kiadós ebéd után kellemes élményekkel feltöltődve és kisoroszlános képekkel dugig pakolt memóriával indultunk haza.

 








Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság