Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Elvetemülten vetélkedtünk

A DUE-táborokban hagyományos Érsok-Kruzslicz emlékvetélkedőn vehettek részt a táborlakók vasárnap este. A program két szervezője, Beke Dániel és Pál Zsombor nem hozott szégyent az alapítók nevére, s a várakozásoknak megfelelően őrültebbnél őrültebb feladatokat zúdítottak táborozókra!

 

A vetélkedni akarók három csoportjának először csoportneveket, majd csoportindulókat kellett kiötlenie, majd rögtön jött a sűrűje: olyan vicces járművet készíteni, mellyel egy embert el lehet vinni – anélkül, hogy kerítésen belülről bármit leszerelnének.

Hogyan lehet, és egyáltalán lehet-e rappelve tömeget szervezni a tábor elfoglalására vagy kisgyereket etetve és ringatva a tábori értékelés szempontjait ismerteteni? A csapatok ezt is gond nélkül megoldották.

A táborlakók beszéltek még szexisen a festészetről, lelkesen a gazdasági válságról és mesemondósan a nyugdíjreformról.

Természetesen a zsűritagok (Varga G. Gábor szakmai vezető, Kovács Patrik csoportvezető, Bocz Márton technikai vezető) máját is muszáj volt hizlalni, ezt a célt az „óda a zsűritagokhoz” című feladat volt hivatott szolgálni. Jelentjük, sikerült.

Kiss „Cé” Gábor, a DUE-tábor senior kreatív hangmestere évek óta vesz részt a tábori vetélkedőkben a leszerelhetetlen, idióta betelefonálóként, ezúttal egy kertészet, kívánságműsoros számrendelés és szerelem témában zaklatta a műsorvezetőket játszó táborlakókat.

A legelvetemültebb feladat azonban mégis a mozdulatok és hangok segítségével történő „csaprünnyögtetés”, „montellázás” és „egymás hesszölése” volt.

A rekeszizomrezegtetés folytatódott a zúzós zenére balettozással, a Depresszió zenekar dalára való hiphoppozással és az Open Stage Letörtétek a tükrünköt című klasszikusára való keringőzéssel.

A vetélkedő lehetetlen tárgyak eladásával, majd bikinis járműmosással zárult, a csapatok pedig a megnyert üdítők és nassolnivalók eltüntetésével tölthették az este hátralevő részét.

 

NG

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság