Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Elhunyt Szalai Annamária, az NMHH elnöke

Hosszan tartó súlyos betegség után, 51 éves korában elhunyt Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiatanács elnöke.

Szalai Annamária a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán tanítói, az ELTE BTK-n népművelői, majd a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügyi szakán szakközgazda diplomát szerzett.

Tanított általános iskolában, volt újságíró a Zalai Hírlapnál, filmforgalmazó, filmiroda-vezető a Zala Megyei Moziüzemi Vállalatnál és a Mozisok Országos Szövetségének elnöki tisztét is betöltötte.

2002-től a Kodolányi János Főiskola kommunikáció tanszékén óraadóként, 2003-tól adjunktusként dolgozott.

2004. április 1-jétől az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tagja volt.

2010. augusztus 11-i hatállyal nevezték ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöki posztjára, majd ugyanabban az évben, október 11-én ő lett a Médiatanács elnöke.

 

Szalai Annamária a fiatal tehetséges újságíró nemzedék elkötelezett támogatója volt. A DUE éves legnagyobb rendezvényén, az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján személyesen is részt vett kinevezése óta minden évben. Személyes jelenlétével is támogatni kívánta a diákújságírók munkáját, valamint azt, hogy a fiatalok minél jobban megismerjék, megértsék a média működését.

 

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete őszinte részvétét fejezi ki az elnök asszony családja és munkatársai felé.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság