Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Április végéig kedvezményes áron váltható jegy a Sajtófesztiválra

Április végéig 2 000 Ft-ért rendelhető belépőjegy a 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra. Jegyigénylést fogadunk e-mailen, faxon és a DUE-shopon keresztül is. A rendezvényen rengeteg vendéggel és programmal várjuk a résztvevőket!

Érdemes még ebben a hónapban jegyet rendelni a 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra. Április 30-ig még elővételi kedvezménnyel, 2 000 Ft-os áron vásárolható meg a jubileumi rendezvényre szóló belépő. A helyszínen a jegy ára már 2 500 Ft.

Jegyrendelés a DUE Shopon keresztül itt. Jegyrendelést fogadunk e-mailen a sajtofesztival@due.hu címen, és a 06 1 222 8213-as faxszámon is. 

9.15-kor nyílik meg a Millenáris D csarnokának kapuja. 10.00-kor ünnepélyesen megnyitja a programot a DUE elnöke, Kecskés István.

 

Napközben több részletben kiderül, hogy kik értek el helyezést a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán. Emellett a Sajtófesztiválon lesz az Ifjúsági Sajtódíj átadása, és a Telenor által támogatott „Tények nyomában” etikus újságírói különdíjé is. A díjátadó gálaműsor során fellépnek a Goldance táncosai, kerekes székes zumbások, japán dobcsoport, valamint az Open Stég, a DUE házi zenekara, és láthattok slam poetry-t is.

A rendezvény délelőtti házigazdája Pataki Zita lesz, délután pedig Mádai Vivien vár titeket.

A nap folyamán három alkalommal három helyszínen is ifjúsági sajtótájékoztatók, közönségtalálkozók várják az érdeklődőket. Vujity Tvrtko riporter, a tv2 Napló című műsorának vezetője, Weisz Fanni modell, Agárdi Szilvi és Pál Dénes énekesek, valamint Azurák Csaba, a tv2 Tények című műsorának főszerkesztője válaszolnak a kérdéseitekre. Közös ifjúsági sajtótájékoztatót tart Nagy Anna, az Erzsébet program; Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat és Hanga Zoltán, a Fővárosi Állatkert szóvivője.

Délután tartjuk meg az Országos Iskolarádió Hálózat éves jutalomsorsolását, amelyen 160 ezer forint értékű vásárlási utalványt nyernek a hálózat diákrádió-szerkesztőségei.

A Sajtófesztiválon tartja az OTP Bank az Életrevaló kvízjátékának eredményhirdetését, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Forgass és ossz! videópályázatának díjátadását.

Tombolasorsolással és Agárdi Szilvi, valamint Pál Dénes koncertjével zárul délután fél hatkor a Sajtófesztivál programja.

A Sajtófesztivál ad otthont két kiemelt szakmai programnak is. A visegrádi négyeket bemutató Visegrádi workshopon vendégünk lesz és nyitóelőadást tart Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára. A program keretében találkozhattok a Négyek kulturális intézeteivel, megismerkedhettek történelmi és kulturális hagyományaikkal.

HelyiTipp című, a vidéki élet hagyományait felelevenítő programra várjuk dr. Mezőszentgyörgyi Dávidot, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet főigazgatóját, dr. Balázs Géza néprajzkutatót, a DUE alelnökét, valamint itt a HelyiTipp című pályázati felhívásunkra érkezett munkák legjobbjait is itt mutatjuk be.

A DUE tagjait 18.00 órától közgyűlésre várjuk!

A 20 Országos Ifjúsági Sajtófesztivált rengeteg játék és kísérőprogram is színesíti.

• Az időjárás-jelentés szimulációban kipróbálhatod, milyen időjósnak lenni, blue box előtt elmesélni a várható időjárást.

• A moziteremben a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával elkészült kisfilmeket vetít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A vetítések után a filmek készítőivel beszélgethettek.

• A szinkron-kuckóban közkedvelt sorozatok szinkronhangjaival teheted magadat próbára.

• A rendezvény egész ideje alatt szakkönyvekkel, játékokkal és barátságos arcokkal vár önálló helyszínen a DUE.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság