Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A Mészáros Lázát úti derbi

Győzelmével hároméves átkot tört meg a táborlakók csapata. A csütörtöki sportnap egyik megkoronázásaképp került sor, a hagyományos Táborvezetők - Táborlakók futballmeccsre, mely akárcsak egy esztendeje fordulatos játékot és a rendes játékidő után (el) döntetlen állást hozott.

 

Táborlakók - Táborvezetők 1-1; büntetőkkel 2-1

Balatonfenyves, 20 néző

Táborvezetők: Tomszer Miklós, Kecskés István, Beke Dániel, Turányi-Vadnai Szabolcs, Váry Gábor

Táborlakók: Csató Márton, Ollári Gergely, Glacz Norbert, Botár András, Sasvári Zoltán, Váry Dániel, Tóth István

Gól: Csató Márton (12.), Váry Gábor (22.)

 

Már az első percektől gólra törően játszott mind két együttes, de távoli lövéseik, nem okoztak nagyobb veszélyt egyik kapu előtt sem. A lendületes kezdés ellenére sem akartak fáradni a játékosok, helyzeteket dolgoztak ki itt is, ott is, de vagy az utolsó passzokba csúszott rendre hiba, vagy a nehéz talajon a labdakezelés okozott gondot. Tíz perc elteltével valamelyest visszaesett a Táborvezetők játéka, és ezt kihasználva a 12. minutumban meg is szerezte a vezetést a táborlakók csapata. Váry D.-Botár- Csató volt a labda útja, majd a szemkápráztató egyérintőben végigvezetett akció végén, utóbbi mattolta a kapuban álló Tomszer Miklóst. (1-0)

 

Fordulás után ismét erőre kapott a Kecskés István vezette ötös, és a 22. percben Váry Gábor megpattanó lövése utat is talált a táborlakók hálójába. (1-1) A találkozó hajrájában megtett mindent mind a két fél a vezetés megszerzéséért, de mind Beke Dániel, mind Ollári Gergely elhibázta azt a bizonyos „meccslabdát”.

Így kétszer tizenöt perc után jöhettek a büntetők, ahol az idősebb generáció képviselői hibáztak többször - Kecskés István és Váry Gábor is kihagyta a maga büntetőjét, míg a táborlakók oldaláról Ollári Gergely lába nem remegett meg a kulcsfontosságú pillanatban.

 

Nagy küzdelemben, megérdemelten végzett döntetlenre a rendes játékidőben a két csapat, míg az „orosz rulett” az „ifjabbaknak” kedvezett, így pedi három év után előszőr arattak győzelmet.

 

Váry Dániel, a táborlakók csapatának tagja: ,,Jól játszott mind a két csapat, a döntetlen igazságos eredmény lett volna, mert nem sok köze van a futballhoz ilyen pályán, ilyen pici kapura, büntetőket lőni, sokkalta inkább a szerencse kérdése, hogy be megy-e, mint sem a tudásé. Ettől függetlenül élveztem a játékot és örülök a győzelemnek.''

 

Kecskés István, a táborvezetők együttesének játékosa: ,,Mind taktikailag, mind mentálisan győzelmet arattunk, sokkal jobban futballoztunk és végig mi irányítottunk – kezdte fél mosollyal a száján – majd minden tekintettben mi nyertük a mérkőzést, sajnos a gólok számában nem. Ez egyáltalán nem keserít el minket...''

 

Tóth István

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság