Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Örült rekord született

Új rekord született kedd délután Balatonfenyvesen. Vajon hányan férnek el egy kétfős gyermekmedencében? Erre a kérdésre keresték a választ a szervezők, valamint a nézők. Az őrületes rekordról a folytatásban olvashatsz.

 

Kedd délelőtt plakátok lepték el a szabad falfelületek nagyrészét, melyek azt hirdették, hogy ma rekordot állít fel a tábor. Ám a történet még ennél korábban kezdődött. Az ötlet a Beep TV egyik csoportfoglalkozásán látott napvilágot, akik egy másfél méter átmérőjű gyerekmedencét vásároltak, majd abban elmélkedtek, hogy miről forgassanak első híradójukba.

 

Ekkor pattant ki Peller Dani fejéből, hogy szervezhetnének egy kísérletet, hogy kiderítsék vajon hányan tudnak a kétszemélyes medencébe belepréselődni. A kezdeményezést a táborvezető, Kecskés István jóváhagyta, aki az egyik hitelesítő szerepét is betölötte, Bocz Marcival egyetemben.

 

Ebéd után rendezték meg magát a bajnokságot a gondnoki lakás előtti füves területen, ahová több tucat érdeklődő is ellátogatott. A medence is készen állt, melyet vízzel töltöttek meg, a főszerpelők is megérkeztek, akik egytől egyig bikinis lányok voltak. Rövid ideig még barátkoztak a helyzettel, valamint a körülményekkel, ám utána elkezdődött maga a rekordkísérlet.

 

Egyesével elfoglalták helyüket a csajok, az egyre szűkösebbé váló medencében, közben a hitelesítő bizottság árgus szemekkel figyelte, hogy minden rendben zajlik-e. A közönség bíztatása nyomán egyre többen nyomorogtak a kis gyermekpancsolóban, végül az i-re a pontott a tizedik lány megérkezése tette fel, így vált teljessé a kép. A hitelesítők ezután körbejárták a medencét, hiszen a rekord csak akkor érvényes, ha mindenkinek a feneke a vízben van, senki sem lóg ki vagy kapaszkodik medencén kívüli tárgyakhoz. A bírák végül megállapították, hogy a rekord hiteles, így kiderült 2009-ben egy másfél méter átmérőjű gyerekmedencébe tíz gyönyörű hölgy fér.

 

A főszervező Peller Dani elmondta, hogy hagyományt kíván teremteni ezzel a kezdeményezésével, így a jövő évi táborozóknak fel kell húzni a gatyát, pontosabban a bikinit, hogy megdöntsék az idén felállított, bűvös, tizes számot. Hajrá 2010-ben!


Marton Sándor

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság