Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

HÍRes ember a táborban!

A DUE Kommunikációs és Média Szaktáborának vendége lesz július 10-én Siklós András, a közszolgálati televízió Híradójának műsorvezetője, aki Pálffy Istvánt helyettesíti fél éves szabadsága idején. És hogy ki is Siklós, úgy szakmailag? Olvasd el a folytatásban!

 

Siklós András 1985-től 1997-ig a Magyar Rádió munkatársa volt: egyebek között a Hírszerkesztőség turnusvezetőjeként és a Krónika munkatársaként dolgozott. Közben külsősként már akkor vezette a Magyar Televízió Híradóját, később pedig a reform hírműsorként számon tartott Egyenleg csapatát erősítette.


1997-ben az MTV-hez szerződött: előbb csaknem két évig a Híradó, majd a köztelevízió első internetes oldalának szerkesztőség-vezetőjeként dolgozott 2000 őszéig. Három év, a magánszférában, a UPC-nél tett kitérő után, visszatért a Magyar Televízióhoz.

Siklós András 2003 óta szerkeszti újra a Híradó főkiadásait, emellett pedig műsorvezetője volt a Parlamenti Naplónak és a Kormányvárónak. Tavaly májusban - több más régi műsorvezető mellett - egy estére már visszatért a Híradó főkiadásának műsorvezetői székébe. Az újmédia iránti érdeklődését sem adta fel: meghatározó volt részvétele az MTV internetes lapcsaládjának megújításában és a teletext fejlesztésében. Most ismét látható a képernyőn: D. Tóth Kriszta mellett a Híradó másik meghatározó arcaként mond híreket esténként fél nyolctól.

 

Forrás: MTV

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság