Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A 21. BRAVO OTTO díjátadó gálán jártunk

Hétvégén rendezték a 21. BRAVO OTTO díjátadó gálát. Az eddigi évekhez hasonlóan a zenészek fel is léptek a közönség előtt.

 

A West End City Center tetőteraszán tartották 2013. június 8-án a BRAVO OTTO gálát. A műsorvezető, az előző évekhez hasonlóan, idén is Steiner Kristóf volt. A 21. alkalommal megrendezett eseményre most is rengetegen voltak kíváncsiak, és a jelölteken kívül sok más híresség jelent meg. A fellépők között volt például Tóth Gabi, Fluor, Majka, Pál Dénes, Hien, Radics Gigi és a Hősök. Díjat adott át többek között Zséda, Vastag Csaba, Lotfi Begi, Nánási Pál és Illés Csaba, a BRAVO főszerkesztője.

Pál Dénes először járt az OTTO-n, ahol rögtön jelölést is kapott az év felfedezettje kategóriában. Jelölését azonban nem váltotta díjra, viszont fellépett a színpadon. "Már nagyon örültem magának a jelölésnek is. Azon, hogy most nem én nyertem, különösebben nem szomorodtam el. Persze nagyon jó lett volna díjat kapni, de remélem hosszabb éveken át a pályán leszek, ismerni fognak, és jövőre újra itt lehetek. Nagyon szeretném ha már az idén kijönne az albumom, reméljük, hogy sikerülni is fog. Most egyelőre a mai nap alkalmával bemutatjuk az első dal egy részletét, ami remélem tetszeni fog."

Az Anti Fitness Club idén először tért haza indián szobor nélkül, de ez cseppet sem törte le őket. A srácok mozgalmas nyár elé néznek fellépésekkel és fesztiválokkal tarkítva. Azt is elárulták, hogy új albumuk hangzása megint más lesz, hiszen nem szeretnek kétszer ugyanolyat kiadni, de a pontos részletekről többet nem árultak még el.

Henderson Dávid is a vendégek között volt, aki szintén először járt az eseményen. Beszélt kicsit nekünk a terveiről. "A saját számom videóklippel valószínűleg a Comet után jelenik meg. Egy nyári dalról van szó, igaz hideg lesz a nyáron, de a zeném majd mindenkit felpezsdít. Kicsit olyan One Direction feeling lesz. Remélem tetszeni fog."

Volt olyan is, aki hosszú idő után újra szobrocskával térhetett haza, méghozzá kettővel. Caramel lett az év férfi előadója és a BRAVO Idol-díjat is neki szavazta meg a közönség és a zsűri. "Már maga a jelölés is nagyon jólesett. Mindenféle negatív felhang nélkül mondom, hogy ritkán jelölnek bármilyen díjra is. Rettentően jó érzés volt, hogy észrevették, hogy létezem. Nem a díjakért csinálja az ember, de ez egy óriási pozitív visszajelzés. Már van egy ilyen szobrom hála Istennek. Nagyon boldog vagyok és köszönöm mindenkinek."

Érdeklődtünk Caramel jövőbeni terveiről. "Most készítem az új lemezt, ami idén megjelenik. December 7-én ismét tartok egy szimfonikus koncertet a Budapest Sportarénában. Ezt azonban megelőzi egy turné, melynek helyszíneit hamarosan közzétesszük. Egyszóval nagyon komoly év elé nézek, sok kihívás vár rám."

Az est további díjazottja a legjobb magyar együttes kategóriában ismét a Children of Distance. Az év női előadójának járó elismerést Radics Giginek ítélte a közönség. Az év felfedezettje Oláh Gergő lett. Az év daláért járó szobrot Majka, Curtis és BLR kapta a Belehalok című számért. Az év videóklipje díjat szintén Radics Gigi vihette haza, így ő két indián szobor tulajdonosa.

A gálát Soerii és Poolek őrült hangulatú showja zárta. Ide is hoztak magukkal felfújható figurákat, amiket a végén a közönség soraiba dobáltak.

Illés Csaba, a BRAVO főszerkesztője a következőket nyilatkozt az idei rendezvényről: "Évről évre egyre többen kíváncsiak a BRAVO OTTO-ra és mi mindent beleadunk, hogy megfeleljünk közönségünk és rajongóink elvárásainak. Nagyobb lett a színpad, több a fellépő és látványosabb a díszlet is. Igazán örülünk neki és büszkék vagyunk rá, hogy Magyarország egyik legfontosabb díjkiosztójává nőtte ki magát a rendezvény, és szinte azonos minőségben kerül megrendezésre, mint német testvére."

 

Ültanir Jázmin és Kovács Dóra

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság