Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nagyon Balaton a hosszú hétvégére

Bár közeledik a nyár vége, a fesztiválokból és programokból nem lehet kifogyni. Az augusztus huszadiki hosszú hétvégére a Balatont ajánljuk, és nem csak a strandok miatt: a Nagyon Balaton programsorozata több mint tíz helyszínen vár!

Az augusztus huszadikai négy napos hosszú hétvégén a Balaton egésze egy hatalmas fesztiválhelyszínné változik. A Nagyon Balaton programsorozat szervezői azonban nem csak a fiatalokra gondoltak, és nem csak azokra, akiknek a Balaton Siófokot jelenti. Aprógyerekes családosok, még egyet bulizó fiatalok, középkorú szülők, művészlelkek, magyarzene- és borrajongók egyaránt megtalálhatják a szívüknek kedves programot.

Mindezt ráadásul úgy, hogy senkinek nem kell messzire mennie: Balatonvilágostól Keszthelyig érnek a rendezvények.

 

Augusztus 16-20. Tihany: ARTplacc kortárs művészeti fesztivál
Az ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál már harmadszor hozza össze a hazai kortárs képzőművészeti galériák és intézmények legjavát. A fesztivál során a közönség különleges nyári hangulatban találkozhat a legfrissebb kortárs képzőművészeti tendenciákkal. Az ARTplacc három fő helyszíne: a GALÉRIAplacc a tihanyi révnél, a FOTÓplacc az Apátság melletti Pisky sétányon, illetve a KIKÖTŐplacc a Hajóállomásnál.

A régi tabáni bulik hangulatát idézi fel az LGT koncertnapja az Európa kempingben. Egész nap lehet strandolni, napozni, versenyezni, játszani, közben dj-k tolják a zenét (LGT-t, természetesen), majd délután négykor kezdődik az igazi mulatság a nyilvános hangbeállással. A napot a háromórás esti koncert koronázza. A zenekar a négy teltházas decemberi Aréna-koncert után izgatottan készül a szabadtéri fellépésre. A Nyugati pályaudvarról pedig Zenevonatok indulnak a rendezvényre. SZóval nagyon nagy buli lesz!

Augusztus 18-20. Zamárdi: Nagyon Zene Strandfesztivál
Petőfi rádió élőben a strandon. Mi kell még egy igazán jó nyárzáró bulihoz? Négy helyszínen várnak három napon át főként magyar kedvenceid, de ott lesz sztárfellépőnek a Fall Out Boy is. A Szigeten szülinapozó Quimby, a neo, a Kiscsillag, Anna and the Barbies, a Subscribe, a Brains, a Vad Fruttik, a Fish!, a HS7, a PASO, Sena, a Punnany is fellép, de csak találomra válogattunk, az előadók sora sokkal-sokkal hosszabb. És hát Zamárdi strandja is szuper!

Augusztus 18-20. Balatonvilágos: B My Lake
Igazi hiánypótló eseményként debütál a Club Aliga területén a B my LAKE elektronikus zenei fesztivál. A közvetlenül a Balaton partján zajló esemény azt a közönséget szólítja meg, akik nem a mainstream fellépőkre kíváncsiak és fontos számukra a természetes környezet. A B my LAKE 100 fellépője között nincsenek kicsik vagy nagyok.

Augusztus 18-20. Zánka: Nagy Csobbanás Családi strandfesztivál
Zánkán a zene mellett a víz és a játék, na meg a gyerekek lesznek a középpontban. A fellépők egyaránt kedvencei a kisebbeknek és szüleiknek is, a rengeteg program is mindenkinek szól. Lesz óriáshomokozó, strandsportok, bohóctanya, kresz- és ability-park, vízi játszótér, és még megannyi kaland.

Augusztus 18-20. Balatonfüred: Füredi Borhetek
A Balaton Régió egyik legnagyobb hagyományú és legszínvonalasabb borfesztiválja, a Füredi Borhetek is része a Nagyon Balaton programsorozatnak. Három nap alatt igazán illusztris névsor mutatkozik be a füredi színpadon, miközben jobbnál jobb balatoni borokat kóstolhatunk.

Augusztus 19. Siófok: Man Doki Soulmates
A világszerte elismert producer és zenész ezúttal újra világsztárokkal érkezik Magyarországra.

Augusztus 19-20. Veszprém: Folkfesztivál
"Az utcazenészek után ezúttal a népzene és a néptánc kerül reflektorfénybe. Két nap alatt számos zenekar és tánccsoport, az ország színe-java látogat el hozzánk. Fontos, hogy a legnagyobb, legismertebb nevek és kevésbé neves, de színvonalas produkciók is jelen legyenek a fesztiválon. A fellépők között szerepel a Muzsikás mellett a Kaláka, Palya Bea, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, a Téka, a Makám, a Kolompos, Szalóki Ági,  Bognár Szilvi és még sokan mások!” - tudtuk meg a főszervező Muraközy Pétertől.

Augusztus 20. Révfülöp: Boban Markovic Orkestar
A révfülöpi mólóról sugározza egész nyáron reggeli adását Balatoni Nyár címmel a Magyar Teleívzió. A műsort és a forgatást a DUE nyári médiatáborának résztvevői is meglátogatták még júliusban. A Balatoni Nyár sorozat záróeseményeként élő, ingyenes koncertet ad a Boban Markovic Orkestar augusztus 20-án este. A tüzes déli ritmusok mindenkit táncra csábítanak majd! 

Augusztus 20. Keszthely: Utcabál Fenyő Miklóssal
Egy Fenyő Miklós celebrálta Balaton parti utcabál sem tartozik a feledhető élmények közé. Aki Keszthely közelében tölti a hétvégét, annak ajánljuk figyelmébe!

Augusztus 20. Tűzijáték több helyszínen

 
 
 

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság