Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Manu Chao a Budapest Parkban

Az egyik legnépszerűbb latin zenész, Manu Chao lép fel szeptember 7-én a Budapest Parkban. Nem gyakran látogat el hozzánk, úgyhogy érdemes benevezni a koncertjére!

Spanyol szülők gyerekeként Párizsban született és felnőtt, nyughatatlan, rebellis, bohém világvándor, aki semmilyen emberek, kultúrák és zenei stílusok közé vont mesterséges határt nem ismer el. Zenéje ennek megfelelően nem falakat von a hallgatóság köré, hanem éppen ellenkezőleg; minden élethelyzetben közelebb hozza egymáshoz a legkülönönözőbb ízlésű, világnézetű és habitusú arcokat a tömegből. Járjon bárhol is a világon, koncertje táncot, ünneplést és felszabadulást ígér. 
 
José-Manuel Thomas Arthur Chao értelmiségi szülei a Franco-diktatúra elől emigráltak Franciaországba, így már a születése előtt rutinos határátlépőnek számító Manu Párizs és a francia főváros külvárosaiban szocializálódott. Nem is véletlen, hogy mind egykori legendás zenekara, a nagyszerű Mano Negra, mind szólókarrierje esztétikáját a kultúrák találkozása, a multikulti adta. Míg a Mano Negra zenéjében a latinos és arabos ízek mellett ugyanolyan hangsúllyal szerepelt a punkos lendület Clash-módra, addig Manu Chao szólóban határozottan a gyökerek, a tradíció, a lelazulás és a bárzene felé mozdult el. Szólóelőadóként összesen négy, egyenletes színvonalú, szórakoztató és szellemes albumot adott ki ezek közül az 1998-as bombasikeres, csupasláger Clandestino a csúcsfavorit.
 
2007-ben a Szigeten több tízezren énekeltek vele teljes sötétségben, mikor nagyszínpados fellépése közben elment az áram. Legutóbbi szólólemeze ugyanebben a nevezetes évben jelent meg La Radiolina címmel, de Manu azóta kiadott egy dupla koncertlemezt, illetve DVD-t is Baionarena címmel.
 
(forrás: Budapest Park)
 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság