Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Budavári Borfesztivál

A Budavári Borfesztivál esemény. Alkalom. Ünnep. A magyar borok, borászok, a gasztronómia, a borszeretők, érdeklődők és a kultúra találkozik minden évben szeptember elején a Budai Várban, hogy még jobban megismerjék és megszeressék egymást. Idén szeptember 11. és 15. között.

A Borfesztivál egyedülálló lehetőség mindenkinek, hogy megismerkedjen a magyar borok széles és színes palettájával. Ide az ország minden borvidékéről érkeznek a nagyobb és kisebb pincészetek, a bátortalanabb vendégek megtalálják a jól ismert fajtákat, a kísérletező kedvűek pedig az újdonságokkal, különlegességekkel ismerkedhetnek.

Minden évben van egy vendég országa is a Borfesztiválnak, ez idén a borai miatt is legendás Portugália. Vagyis, ha kilátogatsz a fesztiválra, nem csak a magyar, hanem a portugál borokkal is összebarátkozhatsz.

Bor és nő... mindig másért szép!

A Borfesztivál idei központi témája (a bor mellett) a nő lesz.
Szép, mindig szép, mindig másért szép, és együtt gyönyörű igazán. E gondolat – az idei Borfesztivál mottója – kifejezi mindazt, amiért ebben az évben kiemelt figyelmet fordítanak a szebbik nem szerepére a borkészítésben. Istennek hála, mára rengeteg palack kiváló bor megszületése és piacra kerülése fonódik össze tehetséges hölgyek nevével. Akár szem előtt vannak, és nevük egybeforr az általuk képviselt pincészettel, akár a háttérben végeznek szinte észrevehetetlen, mégis felbecsülhetetlen munkát, mindig bájt, eleganciát, női finomságot, és ha kell, férfiakat megszégyenítő tartást és állhatatosságot visznek egy-egy pince életébe. 

Bor és zene
Fesztivál természetesen nem telhet el zene nélkül. A Borfesztivál színpadán is sok fellépő megfordul majd, rögtön az első napon például a Magna Cum Laude. A zárókoncertet a Csík zenekar adja, a kettő között pedig a fesztivál otthont ad a Magyar Jazz Napjának és a Magyar Folklór Napjának, és számtalan fellépőnek.
 
 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság