Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Még jelentkezhetsz a DUE téli túrájára!

A Mátrában szervezi meg a DUE hagyományos - immár harmadik - téli túráját 2014. január 4-5-én Herczeg Zsolt, Turányi-Vadnay Szabolcs és Ott Zsuzsanna. Az egyesület természetjárói ezúttal sem csak erdei gyaloglásra, hanem exkluzív kalandra hívják az érdeklődőket.

Tavalyelőtt a börzsönyi Nagy-Hideg-hegy, idén a pilisi Kő-hegy adott otthont a „Zergék az Őzikék ellen” elnevezésű kalandtúrának. 2014 első hétvégéjén, január 4-5-én a mátrai Hidegkúti Turistaház lesz a hosszabb útvonalat választó Zergék, és a rövidebb távot teljesítő Őzikék úticélja.

Ezt a Mátrakeresztes mellett lévő úgynevezett kulcsos házat egy fiatalokból álló baráti társaság működteti. Így írnak magukról: „A nomád, erdei környezet, a természet közelsége segít abban, hogy kiszakadjunk a szürke hétköznapokból és az igazán fontos dolgokat is észrevegyük.”

Program:

Az utazás telekocsi rendszerben, egyénileg történik Budapestről Mátrakeresztesre. Az Őzikék három kilométert gyalogolnak 250 méter szintkülönbséggel kb. 1 óra alatt a sárga csík jelzésen, a Zergék 6,3 kilométert tesznek meg 410 méter szintemelkedéssel, hozzávetőleg 2 óra alatt a piros csík mentén. A Zergéknek az út során különböző feladatokat kell megoldaniuk, ezért a szervezők mindenkit arra biztatnak, hogy ezt az útvonalat válassza.

„Ez nem séta, de nem is verseny vagy teljesítménytúra, hanem egy jó buli. A táv és a terep átlagos erőnléttel leküzdhető a Zerge-útvonalon, és ezt már az előző két kirándulás is bizonyította" - mondta a DUE Online-nak Herczeg Zsolt.

A csapat közösen főzi meg a vacsorát a Hidegkúti Turistaházban, ahol áram nincs, de meleg víz és fűtés igen, és a petróleumlámpák fényénél, a kályhák pattogó tüzénél remekül lehet beszélgetni, tombolázni, énekelni. Vasárnap fakultatív kirándulásokra indulhatnak a fáradhatatlanok, de elegendő alapanyag esetén nem kizárt egy hógolyócsata és minden idők legnagyobb DUE-s hóemberének megépítése sem.

Költségek:

A szervezők előzetes becslése szerint az utazás, a szállás, a fűtés, a szombati vacsora és a vasárnapi reggeli összes költsége egy főre - költőpénz nélkül - 6000 forint. A DUE részvételi díjként csak a szállás és az étkezés 3500 forintos díját szedi be. A szervezés és a túravezetés ingyenes.

Jelentkezés:

A jelentkezést kizárólag e-mailben fogadjuk el a due@due.hu címen. (A telefonon, Facebookon, szóban leadott jelentkezés nem érvényes.) A jelentkezés akkor válik véglegessé, ha a résztvevő elküldi a túra 3500 forintos részvételi díját a DUE számlaszámára: 11714006-20235338. A közlemény rovatba írd be, hogy "Téli túra."

A maximális létszám 25 fő + 3 túravezető.

A szervezők vállalják a túravezetést, valamint a program, a szállás és az étkezés megszervezését, de a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt. A résztvevőknek fel kell készülniük arra, hogy a turistaház csak gyalog (esetleg terepjáróval) közelíthető meg, nincs állandó személyzete és büféje, tehát a csomagok, az élelmiszer és az innivaló felszállításáról, valamint a főzésről és a fűtésről, továbbá távozáskor a takarításról a csapatnak kell gondoskodnia. A túrát - az extrém hóvihart leszámítva - minden időjárási körülmény között megtartjuk.

Foglald le a helyed most „a legtermészetesebb” DUE-programon!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság