Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hagyományőrzés az Iskolában

A DUE 2013. október 18–19-én rendezte meg Helyi érték – tanár-diák workshopját. A rendezvény a hagyományőrzés tematikája köré épült.

Több mint 150 résztvevő jelenléteben zajlott a DUE Helyi érték – tanár-diák workshopja. A diákújságíróknak, diákrádiósoknak, pedagógusoknak és kommunikáció szakos hallgatóknak rendezett kétnapos eseményt a budapesti Váci Mihály Kollégiumban és az Iskola nevű közösségi térben tartották.

A szervezők a hagyományőrzés iskolán belüli lehetőségeit, a kulturális hagyományok feldolgozásának tanórán kívüli módjait és ezek diákmédiumokban való megjelenítését, népszerűsítését célozták meg. A Helyi érték workshop a tradíciók megőrzésének és fenntartásának csapatmunkát kívánó közös feladatához nyújtott ismereteket, fórumot, valamint tudáscsere lehetőséget.

Az elméleti keretet és tudásbázist a téma előadói szintű ismerői adták meg. Dr. Balázs Géza, a DUE alelnöke, nyelvész, néprajzkutató, egyetemi tanár a néphagyományok és a média helyzetéről, jelentőségéről, valamint kapcsolatáról beszélt a vidéki életben. Herczeg Zsolt, az InfoRádió riportere médiaelméleti ismeretekről tartott előadást a hagyományőrzés tematikájának feldolgozásához. Nagy Dénes, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) szakértője a táji értékek és a kulturális hagyományok megőrzéséről tartott előadást a jelenlévőknek.

Az ifjú diákmédiások részt vettek egy gyakorlati foglalkozáson, melyet Kis Anett, az IM, a Bravo GIRL!, a neon.hu és a hot! divat- és szépségszerkesztője, újságíró, a Viasat3 Trendközelben című műsorának stílustanácsadója, a Best Rádió műsorvezetője, stylist, valamint Nagy Zsolt, a DUE Tallózó újságírója tartottak. A másfél órás program a kulturális értékek iskolarádióban és iskolaújságban való megőrzésére fókuszált. Ezáltal a jövő véleményformáló diákmédiásai az elméleti előadásokon elhangzottakat már a gyakorlatban is tudták kamatoztatni.

 

A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának jóváhagyásával valósul meg.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság