Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Lásd, amit hallasz!

A Budapesti Fesztiválzenekar idén is meghirdeti a két éve hagyományteremtő szándékkal életre hívott filmes pályázatát a középiskolák tanulói számára. A pályázaton egyénileg vagy csoportosan (maximum 5 fős csapatokat alkotva) lehet indulni.

Harmadik alkalommal hirdet filmes pályázatot a Budapesti Fesztiválzenekar középiskolás tanulók számára. Richard Strauss és Johann Sebastian Bach után most Schubert zenéje a téma, méghozzá a híres VIII. "Befejezetlen" szimfónia. Erre várják a diákok által készített filmetűdöket.

A háromfordulós pályázatra idén is bárki jelentkezhet, aki a ma használatos technikai eszközök valamelyikével, vagy akár többel egyszerre, filmet készít a megadott zenemű egyik szabadon választott tételére. A szabadon választott eszközzel és szabadon választott műfajban készített filmek nevezésének határideje 2013. december 2., a kész alkotások beadási határideje pedig 2013. február 17. A döntőt 2014. március 1-jén rendezik meg a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Jánka Eszter, a 2012/2013-as pályázat nyertese a DUE Online-nak elmondta, hogy Balett című kisfilmjét számítógépes animációval készítette. Azt tanácsolja az idei pályázóknak, hogy mindenképpen többször hallgassák meg a zenét, és legyen meg az ötlet, hogy milyen videót forgatnak hozzá. Eszter szerint a diákoknak komolyan kell venni saját vállalásukat, ugyanakkor élvezzék a filmet és maradjanak saját határaikon belül.

A pályázat zsűrijét idén Hajdu Szabolcs rendező és a zsűri elnöke mellett Fischer Iván karmester, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója, Szalai Károly vágó, Deák Zsuzsanna, a Daazo.com munkatársa, valamint a Fesztiválzenekar muzsikusai alkotják.

A részletes pályázati kiírást töltsd le innen!

A pályázat nevezési lapját ide kattintva töltheted le!

Nézd meg a 2012/2013-as pályázat legjobb filmjét!

 

A verseny szakmai partnere a Daazo.com, az európai rövidfilmek online központja. A versenyt a Fidelio támogatja.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság