Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Jótékonysági akció a DUE-karácsonyon!

A DUE idén is csatlakozott a Magyar Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz akciójához, amelynek résztvevői szépen becsomagolt cipősdobozokat töltenek meg hasznos, kedves ajándékokkal, amelyeket a segélyszervezet garantáltan eljuttat a rászoruló gyerekeknek.

Szerezz egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt, pakolj össze megfelelő mennyiségű ajándékot, és gyere el december 5-én, csütörtökön este a budapesti Szimpla Kertbe a DUE-karácsonyra! Ott a hivatalos program után összeöntjük a "kincseket", és párokat alkotva kezdődhet a dobozolás, csomagolás. Az ajándékozókról fotót készítünk, ami belekerül a DUE-matricás dobozba. Csomagolóanyagot, celluxot, ollót a DUE biztosít.

Így készülj fel:

1. Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt.
2. Döntsd el, hogy hány éves gyereknek, és azt is, hogy fiúnak, vagy lánynak készítesz ajándékcsomagot.
3. Gyűjts össze ajándékokat egy szatyorba.

Ami jöhet:

Kisautó, labda, baba, plüssállat, jojó, világító vagy hangot adó játék (elemmel!), toll, ceruza, számológép, zsírkréta, kifestő, jegyzettömb, füzet, tolltartó, fogkefe, fogkrém, szappan, fésű, cukorka, nyalóka, rágó, napszemüveg, póló, játék/bizsu ékszer, hajgumi, óra, kis képeskönyv.

Ami nem jöhet:

Agresszivitásra késztető képek és játékok (játékpisztoly, kés, pc-játék), konzerv, romlandó étel, gyümölcs, sampon, testápoló, gyógyszer, tükör, porcelánbaba; erotikus vagy pornográf tartalmú újság, eszköz, tárgy; alkohol.

Tippek:

Minden háztartásban nagyon sok ajándéknak való tárgy lapul a fiókokban. Ezeket hozd el, de tartsd észben, hogy a jótékonykodás nem lomtalanítás, tehát csak használható holmikat pakolj be.

Ne felnőtt fejjel gondolkodj, hanem gondolj arra, hogy minek örülne egy gyerek. És tudd azt is, hogy hiába szegény egy gyerek, akkor sem élelmiszert, vagy ruhát szeretne kapni karácsonyra, hanem olyasmit, aminek az ő korában te is örültél, vagy most a te gyermekednek is megvennéd.

Néhány tárgyat, ami jó lenne a dobozba, de nincs otthon, megvásárolhatsz (ez az igazi áldozat!); erre a célra a különböző áruházláncok saját márkás termékeit ajánljuk.

4. Csomagolj velünk!

Mindenki bedobja a közösbe, amit hozott, aztán párokat alkotva, iszogatva, beszélgetve, falatozva, zenét hallgatva hozzálátunk! Az elkészült dobozokba fotókat teszünk az ajándékozókról, ráírjuk, hogy hány éves fiúnak/lánynak készült, ragasztunk rá egy DUE-matricát és összekötözzük. A dobozok további sorsáról az akció kezdeményezője, Herczeg Zsolt gondoskodik.

Terveink szerint legalább 10-15 ajándékcsomagot készítünk el, de ez csak azon múlik, hogy december 5-én megfelelő mennyiségű dobozzal és ajándékkal jöttök-e a DUE-karácsonyra! Javasoljuk, hogy a gyűjtést ne az utolsó pillanatban kezdjétek el, hanem most lássatok hozzá; jó móka lesz.

Ha többet szeretnél tudni, látogass el a cipősdoboz akció honlapjára (http://ciposdoboz.hu/), vagy tedd fel a kérdésed Herczeg Zsoltnak a herczeg_zsolt@due.hu címen.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság