Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Jó volt, de lesz jobb is!

Azért jó volt ez a 2013-as év. Jó volt, és tudjuk, hogy lesz még jobb is!

Amikor az ember számot vet egy-egy esztendő lezárásakor sok minden az eszébe jut. Ha a DUE Médiahálózat elnökeként teszi ezt, akkor természetes, hogy első villanásként a tábor, a sajtófesztivál és az összes többi közösen szervezett és megélt esemény jut az eszébe.
Kiszámoltam: 2013-ban huszonkettedik alkalommal hosszabbítottam meg a tagságomat az egyesületben. Ez az a huszonkettes, ami egyáltalán nem csapda, hanem valami egészen más. Ez kérem szeretet (szerelem?) és ragaszkodás.

Kötődés, ezer szállal kapcsolódás a jóhoz. Ahhoz, amit ma egy közösség jelent. Az, aki tagja az egyesületnek tudja, hogy a közösség nemcsak egy Facebook-csoport, egy fórum, egy levelezőlista. Ez sokkal több annál.

Talán nem vagyok modern - ez bizonyos szempontból egészen biztos -, de továbbra is abban hiszek, hogy a kapcsolatok csak élő közegben tarthatóak életben. Egy közösség életében szükséges, hogy legyen valami, ami generálja, de a DUE ékes bizonyítéka annak, hogy ez az összetartó erő, ez az ezreket összekötő kapocs, nemcsak egy internetes oldal lehet, hanem egy egyesület is.

Nem földtől elrugaszkodott gondolat azt remélni, hogy sokaknak így az év végén eszébe jut a DUE, a tábor, a sajtófesztivál, valamelyik hétvégi, vagy egynapos program. Még az is megeshet, hogy sokaknak beugrik, a közös élmények is tekinthetőek ajándéknak, pedig amikor megkapta, akkor nem is volt karácsony.

Ennek a nehéz évnek a végén biztosíthatok mindenkit, hogy nem fogytunk ki az ötletekből és a tervekből. Szeretnénk jövőre is mindenkinek sok ajándékot adni. Nemcsak karácsonykor, hanem egy, az ideinél is jobb év minden napján.

Boldog karácsonyt és sikeres új évet kívánok!

 

Kecskés István
elnök

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság