Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

KOMMUNIKÁCIÓS VISELKEDÉSI FORMÁK A KÖZÖSSÉGI TÉRBEN - 17. Médianap Fehérgyarmaton

Facebook, Instagram, Twitter, Blogster, MySpace, Badoo, Flickr, Youtube, LinkedIn, … blogok, online magazinok… Mit, hogyan, miért? Szemlélődő vagy, netán aktív kommentelő, még inkább véleményvezér?

Aki nincs fent valamelyik közösségi oldalon, az tulajdonképpen nem is létezik – szokták mondogatni. Tényleg lemarad, aki kimarad? Ma már elképzelhetetlen az élet internet és közösségi oldalak nélkül. De mekkora a közösségi portálok társadalomformáló és befolyásoló hatása? Milyen veszélyei vannak a közösségi oldalaknak? Kinyílt a világ a számunkra, azonban ha mindent lehet és bármi elérhető, akkor könnyű is elveszni a rengetegben.

Hogyan látják ezt az elektronikus és írott médiumok szerkesztői, a vloggerek, bloggerek, sztárok és Ti-Mi, „fogyasztók”. Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk a következő médianapon. Gyertek és beszélgessünk… Hogy ne csak posztolj, trollkodj, flamelj, floodolj, avatarkodj. Segítünk abban, hogy ezen a napon ne ess az oversharing hibájába.  És ne légy kitéve a cyberbullyingnak. Veled leszünk és nem csak a virtuális térben.

Vendégeink lesznek többek között a szeretlekmagyarorszag.hu szerkesztői, Berei Dániel, a DUE Tallózó szerkesztője, Kecskés István, a Sportfaktor főszerkesztője, aki meglepetésvendéggel érkezik. Dr. Kovács Attila rendőralezredes, aki megerősíti, hogy a cyberbullying és a„48 órás kihívás” nem olyan menő, mint ahogy hangzik. A bűnmegelőzés és áldozattá válás elkerülése viszont annál inkább. A RADIO SOM-tól érkezik Széles Szabolcs szerkesztő-riporter és Szirota Jennifer, a Backstage műsorvezetője. Van-e élet a youtube világon túl? – erre a kérdésre keressük a választ Horváth Kittivel, a KI MIT TUBE 2015 sztárjával. Az sem mindegy, hogy milyen fotókkal színesítjük az oldalainkat. Velünk lesz Éltető Anna readerpaparazza, aki @openbookeverywhere (nyitott könyv mindenhol) néven posztol az Instagramra könyvekről, olvasó emberekről és kávékról, kávéházi pillanatokról. Képeit kizárólag mobiltelefonnal készíti. Trükköket mutat arról, hogyan készüljenek az Instagram-posztok, hogyan gyűjts követőket. Hogyan készüljön egy jó profilkép, szelfi. De elárulja azt is, miként építsd fel profi tematikus Instagram oldaladat, hogyan használj hatékonyan hashtag-et. Szó lesz arról is, mik a posztolás, kommentelés szabályai. Ha népszerű oldalt szeretnél, válaszd Éltető Anna fotós workshopját.

17. Médianap ezúttal Fehérgyarmaton,  2017. november 17-én, a Bárdos Lajos Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában. A 7 a szerencseszámunk, legyen Hozzád is szerencsénk.

Opitz Barbi, a Bárdos Lajos Általános és Alapfokú Művészeti Iskola diákja videóüzenetben ajánlja a médianapot.

 

A program a Közösségek határok nélkül - diákújságírók a kisközösségek szolgálatában című, EFOP-1.3.5-16-2016-00279 számú projekt keretében valósult meg.

 

Kapcsolódó hírek

Kinyílt a világ a 17. DUE Médiatalálkozón, Fehérgyarmaton

Aki nincs fent valamelyik közösségi oldalon, az tulajdonképpen nem is létezik – szokták mondogatni. Tényleg lemarad, aki kimarad? Ma már elképzelhetetlen az élet internet és közösségi oldalak nélkül. De mekkora a közösségi portálok társadalomformáló és befolyásoló hatása?

KOMMUNIKÁCIÓS VISELKEDÉSI FORMÁK A KÖZÖSSÉGI TÉRBEN - 17. Médianap Fehérgyarmaton

Facebook, Instagram, Twitter, Blogster, MySpace, Badoo, Flickr, Youtube, LinkedIn, … blogok, online magazinok… Mit, hogyan, miért? Szemlélődő vagy, netán aktív kommentelő, még inkább véleményvezér?

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság