Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Elindult a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak!

Ki a magyar filmek leghíresebb gátőre? Honnan ered a „bubis” kifejezés? Kapásból tudod a válaszokat az ilyen kérdésekre? Akkor a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak bizony neked szól! Január végéig próbára teheted, mennyit tudsz a magyar filmekről, és ha elég sokat, akkor a fődíjra is esélyes vagy!

November 15-től vadonatúj teszten vehetsz részt a DUE Nagy Diák Teszt versenysorozatában - ezúttal a magyar filmekről szóló tudásod tesztelheted.
 
A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak is egy három fordulóból álló vetélkedősorozat, melynek első szakasza online zajlik, a legügyesebbek pedig továbbjuthatnak a későbbi fordulókra. A tesztet bárki kitöltheti, de ebben a versenyben csak a 14-20 éves kor közöttiek vesznek részt.
 
Az online teszten mindenki 24 kérdést kap – képeset és szövegeset egyaránt – melyek mindegyikére 40 másodpercet szánhat és a legvégén az eredménnyel együtt láthatóvá válnak a helyes válaszok, így a hibákból tanulni is lehet. A kitöltésben segítenek a DUE honlapjára folyamatosan feltöltött infók is.
 
Az online teszt számítógépen és okostelefonon is elérhető november 15-től egészen 2018. január 31-ig, így gyakorlatilag bárhol, bármikor kitölthető a www.filmteszt.hu oldalon. Az ezt követő két forduló már személyes jelenlétet kíván. A legjobbnak közé tartozni igazi megtiszteltetés, hiszen a középdöntő párszáz játékosából mindössze a legjobb húsz fő juthat el a végső küzdelembe, ahol az élő kvíz során bárki bebizonyíthatja, hogy ő a legjobb.
 
Érdemes lesz próbálkozni, hiszen a döntő szokás szerint igazi izgalmakat tartogat: élő helyszínen, közönség előtt szerepelve lehet bizonyítani a tudást.  Az esemény a 2018 márciusában megrendezendő Magyar Filmhét programsorozat előtt zajlik majd, változatos programmal, sztárvendégekkel, a filmes szakma kiválóságaival. Az értékes fődíjakon túl a játékosok megnézhetik a Filmhét egyik exkluzív bemutatóját is. 
 
Gyere, mutasd meg, hogy kisujjadban vannak a magyar filmek! Folyamatosan frissülő információk és a teszt kitöltése a www.filmteszt.hu oldalon! 
 

Kapcsolódó hírek

A BUDAPEST NOIR KULISSZATITKAIRÓL MESÉLT TENKI RÉKA

A harmincas évek korhű ruhái, ma már oldtimer autói, szépemlékű, békebeli kávézói kísérik a magyar Sherlock útját a Budapest Noir című lebilincselő filmben. Vannak azonban dolgok, amelyek azóta sem változtak: a családok titkai és az emberek sötét lelke.

Miss Arizona - Filmajánló

A kor két vezető európai színésze is feltűnik ebben a filmben: egyikük, Marcello Mastroianni pesti ittléte köré mára legendák szövődtek.

Te rongyos élet - Filmajánló

A vonalas kommunistának számító Gáspár Margit színműve, az Új Isten Thébában sikeréhez kétségtelenül nagyban hozzájárul, hogy abban a főhősnő egy szál lepelben mutatkozott, elég sokat sejtetve alakjából.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság