Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Miss Arizona - Filmajánló

A kor két vezető európai színésze is feltűnik ebben a filmben: egyikük, Marcello Mastroianni pesti ittléte köré mára legendák szövődtek.

A filmgyárban mai is emlegetik, mennyire természetesen viselkedett, sorba állt a menzán, sosem tért ki a rajongók elől. A címbéli -1932-ben Rozsnyai Sándor alapította - mulató Budapest egyik legfelkapottabb helye volt a második világháború előtt. Rozsnyai felesége, Mici tervezte a fellépők kosztümeit, Rozsnyai a Metropolitan Operában ellesett trükköket alkalmazta. A páholyok többsége mozgatható volt, a reflektorok távirányításúak. Ebben a mulatóban kezdte pályáját Cziffra György zongorista. Megfordult itt a walesi herceg is, számos arab sejk, a kapurtalai maharadzsa.

Töltsd ki a Nagy Magyar Filmtesztet Diákoknak.

Kapcsolódó hírek

Ernelláék Farkaséknál - Filmajánló

A színdarabként sikerrel futó művet nagyon kevés pénzből a szerző, Hajdu Szabolcs a családjával adaptálta: a családi dilemmákról, feszültségekről szóló filmben a gyerekeket a saját gyerekei játsszák, a feleséget a felesége.

Taxidermia - Filmajánló

A film címe magyarul annyit jelent: halott állatok kipreparálása, ám a tulajdonképpen szkeccsfilmnek, vagyis összeillesztett rövidfilmekből, egymásra ható rövidfilmekből álló filmnek is tekinthető Pálfi György műnek csak az utolsó epizódja szól valóban egy preparátorról.

Brazilok - Filmajánló

A film elején az Egerhez közeli Noszvaj barlanglakásait látjuk. Itt, elég nagy nyomorban, még ma is élnek romák, földpadlós kunyhókban. Bár a barlanglakások többsége ma már látványosság.

Testről és lélekről - Filmajánló

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyar szerzői filmjében egy nő és egy férfi ugyanazt álmodja. A húsüzemben, ahol dolgoznak, egy pszichológus előtt kell beszélniük az álmaikról, és ekkor derül ki, hogy mélyen, tudat alatt, közük van egymáshoz: jobban, mint gondolták.

Csak a szél - Filmajánló

A 2008-ban és 2009-ben elkövetett úgynevezett cigány-gyilkosságok előtt rasszista indíttatásból csak a második világháborúban öltek meg embert Magyarországon. Csupán azért, mert más a bőrszíne.

Coming out - filmajánló

A film címe magyarul annyit jelent: előbújás, önfelvállalás, és általában arra a helyzetre használjuk, amikor valaki felvállalja, hogy a saját neméhez vonzódik.

Kincsem - Filmajánló

A tavalyi év, de nem csak a tavalyi év, hanem a rendszerváltás utáni magyar filmgyártás legnagyobb sikere volt a magyar csodaló története. Több mint 500 ezren látták, és ezt ezen a filmen kívül csak öt film mondhatja el magáról.

Égigérő fű - Filmajánló

"Csak az a szép zöld fű, az hiányzik majd nagyon”. A nyugdíjba vonuló parkőr, Poldi bácsi egy tipikus hetedik kerületi bérházban lakik, a Paripa utca 4. szám alatt: a körfolyosón zajlik a lakók élete, szinte minden nyilvánosan, a szomszédok nem zárják ki egymást az életükből."

Te rongyos élet - Filmajánló

A vonalas kommunistának számító Gáspár Margit színműve, az Új Isten Thébában sikeréhez kétségtelenül nagyban hozzájárul, hogy abban a főhősnő egy szál lepelben mutatkozott, elég sokat sejtetve alakjából.

Két félidő a pokolban - Filmajánló

1944-ben egy ukrán táborban egy csapat munkaszolgálatos barátságos futballmérkőzést játszhat a német katonák válogatottjával Hitler születésnapjának tiszteletére.

Mozigépész nagypapa előny!

Új telefon, részvétel egy exkluzív filmvetítésen és bepillantás akár a kulisszák mögé? Most egy mindössze pár perces teszt kitöltésével mindezt megkaphatja az a diák, aki igazán otthon van a magyar filmek világában.

Hukkle - Filmajánló

A film jeleneteit Ozorán, a helyiekkel úgy vették fel, hogy a szereplők nem tudták, a film valójában egy gyilkosságsorozatról, arról szól, hogy az asszonyok megmérgezik, kiiktatják, leszedálják a teherré vált férfiakat.

Üvegtigris - Filmajánló

Rolling gag-nek azt nevezzük, amikor egy szereplő újra és újra elismétli ugyanazt a poént. Ez az egyszerű fogás remekül alakítja a karaktert, hiszen a visszatérő mondat miatt azonnal azonosítani tudjuk.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság