Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A meglepetések karácsonya 2017

A DUE 2017-ben is megtartotta hagyományos karácsonyi rendezvényét, ezúttal az Erkel Színházban. Az ünnepséget egy igazán különleges előadás nyitotta meg, melyet Schuminszky Nándor „űrgyűjtő” tartott a Tudós csajok projektben résztvevő, természettudományok iránt elkötelezett, lelkes fiataloknak.

A NASA, UFO, űrkutatás, tudomány és technológiai fejlesztésekre épülő előadást a szakértő és neves űrrelikvia gyűjtő izgalmas prezentációval zárta, amely után a diákoknak és a DUE-soknak is elkezdődött az igazi ünnepi műsor, amely már az Egyesület 2017-es történéseinek bemutatásával szegezte a székekhez az egybegyűlteket.

Fotó: Schuminszky Nándor űrgyűjtő és Albert Lilla a Tudós csajok projekt egyik lelkes résztvevője

A műsort Bredák Alexandra és Glacz Norbert vezette, elsőként Pölcz Ádám egy kellemes dallal és zongorajátékkal alapozta meg az ünnepi hangulatot.

Kecskés István, a DUE elnöke ünnepi beszédében elmondta, hogy idén sem volt másképp az egyesület életében: a munka mellett a szeretet és a barátság uralkodott. Legyen ez így a jövőben is, hiszen az egyesület tagjai át tudják segíteni egymást a nehéz időszakokon. Kiemelte, hogy a DUE idei nagy sikere a nyári tábor volt. Az egyesület sok-sok visszajelzést kapott arról, hogy nem csak a nyár legjobb 10 napja volt a közös nyaralás, de sokak számára életük meghatározó tíz napja. Bízunk abban, hogy a 2018-as balatonszárszói médiatábor éppoly sikeres lesz, mint az idei.

Kecskés István köszöntője után jöttek az elismerések. Nagyon vártuk A mobil várhat pályázat eredményhirdetését. Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közösen meghirdetett pályázatunkra sok-sok írás és fotó érkezett. A két legjobb résztvevő egy-egy kerékpárral gazdagodott. A nyerteseknek Berzai Zsolt, az ORFK OBB kiemelt főelőadója gratulált. A női kerékpár nyertese Csápai Rita, 17 éves gimnazista Felvidékről.

A férfi kerékpár nyertese Csiszár Tamás Szombathelyről.

Az elismerések sora tovább bővült, könyvutalványban részesültek azok az egyesületi tagok, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az egyesület életében 2017-ben.

Glacz Norbert az egyesületben végzett önkéntes munkáért.

Toldi Szabolcs a DUE Rádióban végzett kimagasló munkáért.

Balog Péter az intéző bizottságban végzett munkájáért, a DUE-programok Facebook és Instagram népszerűsítésért, videók készítéséért.

Babaitisz Jorgosz az intéző bizottságban végzett munkájáért, a DUE-programok Facebook és Instagram népszerűsítésért, videók készítéséért.

Végh János a DUE Rádióban végzett kimagasló munkájáért.

Kobl Adrienn az intéző bizottságban végzett munkájáért, valamint a Tallózóban végzett munkájáért.

Hegyi Vivienn az egyesületben végzett önkéntes munkájáért.

Lami Krisztofer a rendezvények online-beszámolóiért és a Tallózóban végzett munkájáért.

Koós Nikolett az egyesületben végzett önkéntes munkájáért, valamint a Tallózóban végzett munkájáért.

Kovács Betti a DUE Rádióban végzett kimagasló munkájáért.

Hanis Pati a Tallózóban végzett munkájáért.

Gálosi Dóri az intéző bizottságban végzett munkájáért, valamint önkéntességért.

Nagy Norbert a DUE-ban végzett tevékenységéért.

Silver sajtóigazolványt kapott:

Bredák Alexandra a DUE Rádióban végzett kimagasló munkájáért.

Novák Heni az egyesületben végzett önkéntes munkájáért.

Kovács Orsi az egyesületben végzett önkéntes munkájáért.

Ezután egy színes vetítés keretében az elmúlt év Kulissza Gerilla Brigád programjairól számolt be Babaitisz Jorgosz, majd Balog Peti a DUE-rendezvényeiről emlékezett meg: többek között a KRESZtesztről, IQ-tesztről, a nyári táborról és egyéb izgalmas eseményről. Így érdekes videók készültek az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválról, a Médianapokról (Székesfehérvár és Fehérgyarmat), és persze mindenki számára meglepetés volt a nyári táboros videó, amelynek pillanatképei jól visszaidézték, hogy Balatonszárszón nyaralni jó.

A DUE-vezetősége évről évre kiosztja az egyesület kiemelkedő közösségi munkát végző tagjának járó díjat, a Kaczián díjat. A DUE elnöksége 2012-ben alapította az egyesület korábbi titkárságvezetőjéről elnevezett emlékdíjat. Kecskés István, a DUE elnöke méltatásában kiemelte „Azon kivételes emberek közé tartozik, aki nemcsak a nyári tíz napokban állt a DUE mellett és rendelkezésére, hanem az év további részén is. Minden jelentős projektünk megvalósításából kivette a részét. A tábor zárásakor úgy fogalmaztam, hogy ő a mi Seuso-kincsünk, akit sikerült visszaszereznünk, de ennél is többről van szó. Idén a Kaczián Gábor díjat egy olyan ember kapja, aki remek szakember, kiemelkedő közösségi figura és nem utolsó sorban nagyszerű barát: Kiss Gábor.” Így a DUE 2017 Kaczián-díját Kiss Gábor, „Kiscé” vehette át.

A meglepetések karácsonyán Zala Orsolyának - aki hosszú évekig volt főszerkesztője a DUE Tallózónak - megköszönték munkáját és felkérték, hogy a stafétabotot adja át Berei Dánielnek. Így a 2018. januári Tallózónak már Berei Dániel lesz a főszerkesztője. És hogy a kinevezések sora folytatódjon, Kecskés István bejelentette, hogy szeptember óta a DUE Rádió főszerkesztője Illényi Évi, aki 2018 januárjától a DUE-hírek főszerkesztői pozícióját is betölti majd.

Végezetül Szayly József, a DUE alelnöke köszönte meg a duésoknak a sikeres évet és kívánt kellemes karácsonyi ünnepeket, termékeny új évet.

A DUE szendviccsel és üdítővel kedveskedett vendégeinek, így semmi nem hiányzott ahhoz, hogy a kötetlen beszélgetés, és a közös élmények felidézése elkezdődhessen, ami később az Amigo bárban ősduésokkal folytatódott.

Kapcsolódó hírek

Sok-sok kedvesség egy cipősdobozban

A DUE idén is csatlakozott a Magyar Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz akciójához. Az ajándékokkal megtöltött dobozokat a segélyszervezet még karácsonyig eljuttatja a rászoruló gyerekeknek.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság