Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A média hatása a gyermekekre és fiatalokra VII.

Könyv készül a VII. Nemzetközi Médiakonferencián elhangzott előadásokból. A szeptember 25–27. között megrendezett konferencia utolsó napján közös zárónyilatkozatot adtak ki a résztvevők.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. szeptember 25–27. között közösen rendezte meg a háromnapos VII. Nemzetközi Médiakonferenciát, a balatonalmádi Ramada Hotel Lake Balatonban.

A konferencián elhangzott előadásokból az előző évekhez hasonlóan a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tanulmánykötetet ad ki "A média hatása a gyermekekre és fiatalokra VII." címmel, amely a Szolgálat "KOBAK" könyvsorozatának 9. kötete lesz. A várható megjelenés ideje: 2014. I. negyedév.

A résztvevők az utolsó napon kiadott közös zárónyilatkozatban megállapították, hogy a gyermekek és fiatalok egyre korábbi életkorban kezdik használni a digitális eszközöket. Az intenzív felhasználók nyitottabbak az új lehetőségek és technológiák iránt. A gyermekek és fiatalok védelme ezért fontosabb, mint valaha.

A konferencia résztvevői ezért fontosnak tartják, hogy az oktatás keretében a gyermekeket és fiatalokat a kiberbiztonság mellett a közösségi oldalak használatára, illetve a médiahasználat etikai kérdéseire és viselkedéskultúrájára is tanítsák. Javasolják, hogy az erkölcstan vagy az osztályfőnöki órák kötelező tananyagába ez a kérdéskör is kerüljön bele. Hangsúlyozzák emellett a mentálhigiénés eszközök alkalmazásának fontosságát is.

A VII. Nemzetközi Médiakonferencia Közös Nyilatkozatáért kattints ide!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság