Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hírek

Az állampolgár - Filmajánló

Az állampolgár - FilmajánlóVranik Roland filmje érzékeny témát érint: főhőse magyar állampolgársági vizsgára készül, és helyzetét, letelepedési esélyeit nehezíti, hogy egy terhes iráni nővel osztja meg lakását.

Sátántangó - Filmajánló

Sátántangó - FilmajánlóKrasznahorkai László regénye, amiből a film készült, idén a legnépszerűbb külföldi regények egyike lett Kínában. Hiszen ott is ismerős lehet az elhagyott vidék, a vidékeiket, naivitásukat kihasználó idegenek története.

Üvegtigris - Filmajánló

Üvegtigris - FilmajánlóRolling gag-nek azt nevezzük, amikor egy szereplő újra és újra elismétli ugyanazt a poént. Ez az egyszerű fogás remekül alakítja a karaktert, hiszen a visszatérő mondat miatt azonnal azonosítani tudjuk.

Az ókori Egyiptom és Amerika felfedezése

Az ókori Egyiptom és Amerika felfedezéseA DUE és a Nézőképző bemutatja AZ ÓKORI EGYIPTOM – VIZUÁLIS MŰVÉSZETEK és AMERIKA FELFEDEZÉSE - FILMMŰVÉSZET előadást.

Taxidermia - Filmajánló

Taxidermia - FilmajánlóA film címe magyarul annyit jelent: halott állatok kipreparálása, ám a tulajdonképpen szkeccsfilmnek, vagyis összeillesztett rövidfilmekből, egymásra ható rövidfilmekből álló filmnek is tekinthető Pálfi György műnek csak az utolsó epizódja szól valóban egy preparátorról.

NE DŐLJ BE! - Elindult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt

NE DŐLJ BE! - Elindult a Nagy Diák Bűnmegelőzési TesztCyberbullying, happy slapping, dizájner drogok – ezek a legújabb veszélyek, de emellett ugyanúgy jelen vannak a lopások, verekedések, erőszakos cselekmények a fiatalok körében is. A diákok szereplői lehetnek akár elkövetőként, akár áldozatként ezeknek a bűneseteknek.

Oscar-jelölt a Testről és lélekről!

Oscar-jelölt a Testről és lélekről!Kihirdették a 2018-as Oscar-díj hivatalos jelöltjeit, köztük a Legjobb idegennyelvű film díjáért versenyző filmeket is. Legnagyobb örömünkre Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása is a jelöltek közt szerepel, a film négy másik alkotással száll versenybe március 4-én.

Mobilnet videós képzés a Telenor székházában

Mobilnet videós képzés a Telenor székházábanKivételes lehetőség az okostelefonok és a videózás iránt érdeklődő diákújságíróknak! A Telenor Magyarország törökbálinti székházában, az ország egyik legmodernebb épületében tartunk mobilnetes videós workshopot, melynek témája a mobilnet és a közösségi hálózatok okos hálózata!

A nyomozó - Filmajánló

A nyomozó - FilmajánlóBár volt magyar krimi, voltak remek magyar bűnügyi filmek, azokon a Kádár-kor erősen rajta hagyta a nyomát: a bűnelkövető többnyire csak külföldi vagy külföldiek által megtévesztett magyar lehetett, és a bűn feltárása után a rend maradt.

Múzeumtól a dzsungelekig - Tudós csajok beszámoló

Múzeumtól a dzsungelekig - Tudós csajok beszámolóMarton Réka a Tudós csajok tehetséggondozó projekt résztvevője, aki egyébként tengerbiológus szeretne lenni és a mélytengerek élővilágának szerelmese, különösen a polipoké, most egy kicsit másabb vizekre evezett és Vörös Judit hüllőkutató előadásának köszönhetően már a kétéltűeket is szívébe zárta.

Brazilok - Filmajánló

Brazilok - FilmajánlóA film elején az Egerhez közeli Noszvaj barlanglakásait látjuk. Itt, elég nagy nyomorban, még ma is élnek romák, földpadlós kunyhókban. Bár a barlanglakások többsége ma már látványosság.

DUE-klub: "Háttéremberek" előtérben

DUE-klub: Amikor bekapcsolod a rádiót, neked természetes a jó hangzás. Amikor TV-t nézel, természetes a jó látvány. Amikor olvasol egy cikket, természetes, hogy profi fotóval illusztrálják. Amikor elmész egy koncertre, természetes a minőségi hangzás és az izgalmas látvány.

Első 1 2 3 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 187 188 189 Utolsó

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság