Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hírek

Két nap négy percben

Két nap négy percbenA DUE 13. alkalommal szervezett médiatalálkozót Budapesten 2013. október 18–19-én. A népszerű rendezvényen diákmédiások, patronáló tanárok és a média iránt érdeklődők vettek részt. Az eseményről videó-összeállítás is készült.

A Nemzeti Színház kulisszatitkai

A Nemzeti Színház kulisszatitkaiÚjabb exkluzív programra invitál benneteket a DUE, idén utoljára. Betekinthetünk a Nemzeti Színház kulisszái mögé, a zsinórpadlástól a színészöltözőkig december 11-én, szerdán délután. A program keretében találkozhattok a színház színészeivel és igazgatójával is. Regisztrálj már most!

Kutatóhelyek tárt kapukkal

Kutatóhelyek tárt kapukkalA Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretén belül számos kutatóhely várja a tudomány legújabb eredményei iránt érdeklődőket november 18. és 22. között. A részvétel ingyenes.

Lezárult a Nagy Diák IQ-teszt első fordulója

Lezárult a Nagy Diák IQ-teszt első fordulójaA szeptemberben meghirdetett Nagy Diák IQ-teszt első fordulója a várakozásoknál jóval nagyobb érdeklődés mellett zajlott. A 24 év alatti fiatalok közül több mint 15 ezren töltötték ki az online tesztet a november 10-én éjfélkor zárult első fordulóban.

Fekete Andrea: „A vese nem nagyon érdekelt senkit”

Fekete Andrea: „A vese nem nagyon érdekelt senkit”Édesapja, unokabátyjai, nagynénjei, a férje és a férje családja orvos. E meghatározó légkör után nem meglepő, hogy Fekete Andrea is orvos lett, ma pedig már kutató is, emellett boldog édesanya, a harmadik gyermekét várja.

Deák Andrea: Mindig vegyész akart lenni

Deák Andrea: Mindig vegyész akart lenniA molekulák világa a mi világunknál sok-sok nagyságrenddel kisebb, egy titkos rejtett világ. Úgy vagyunk a molekulák világával, mint Alíz Csodaországgal: ő is bekerült egy olyan világba, ami számára érdekes, ám annak a lakói sokkal kisebbek, mint ő.

Vámi Tamás Álmos: Polihisztor fizikus

Vámi Tamás Álmos: Polihisztor fizikusA legfiatalabb tudós, akivel beszélgetünk, mégis nagyon sok mindent elért már. Kiskorában, amikor felnézett az égre, a csillagok elvarázsolták, és érdekelte, hogyan működik a világ. Jelenleg a részecskefizikával dolgozik, és a gyerekkori álma valóra válik.

Benczúr András: „Nyitottnak kell maradni”

Benczúr András: „Nyitottnak kell maradni”Közlekedésszervezési problémák megoldásához is hozzájárulhatnak, de akár az emberi viszonyokat feltérképező hagyományos szociológiai eljárásokat is pontos, személyre szabható információkkal gazdagíthatják Benczúr Andrásnak és csoportjának eredményei.

Megjelent a novemberi DUE Tallózó

Megjelent a novemberi DUE TallózóA friss DUE Tallózó a magyar tudományt ünnepli - hisz november a magyar tudomány hónapja -, ifjú tudósokkal beszélgetünk, köztük egy dínókutatóval. A Cote d'Azuron idézzük a nyarat, de új kedvencünkről, a Halloweenről is megemlékezünk.

Ősi Attila: „Tízezer évesnél fiatalabb dolgokkal nem foglalkozom”

Ősi Attila: „Tízezer évesnél fiatalabb dolgokkal nem foglalkozom”Ha paleontológust kellene mondani, a legtöbben Ross Gellert említenénk a Jóbarátok című sorozatból. A dinoszauruszok kutatásáról azonban egy igazi tudóst, Ősi Attilát kérdeztük, akinek nevéhez egy 85 millió éves dinoszauruszfaj felfedezése is fűződik.

Pál Csaba: „Magyarországon jók a lehetőségek”

Pál Csaba: „Magyarországon jók a lehetőségek”A világban épp egy gyógyszeripari krízis közepén tartunk. Háború áll fenn a baktériumok és a gyógyszercégek között. A gyógyszercégek célja, hogy a baktériumokat elpusztítsák, ezek a baktériumok viszont védekeznek: egyre ellenállóbbak lesznek a különböző antibitikumokkal szemben.

Meghívó Stépán Gábor akadémikus előadására

Meghívó Stépán Gábor akadémikus előadásáraHogyan alakulnak ki a közlekedési dugók egy hirtelen fékezés miatt? Miért nyújtják át az utaskísérők mindig tálcán az innivalót a repülőgépeken? Mi köze lehet az erőszabályozásnak a társastáncokhoz? Mindezekre és egyéb izgalmas kérdésekre ad választ Stépán Gábor akadémikus november 14-i előadásában.

Első 1 2 3 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 187 188 189 Utolsó

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság