Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hírek

Értünk versenyeznek

Értünk versenyeznekLassan beköszönt a vakáció, amikor az iskolai éves hajtás után van egy kis idő a lazításra, pihenésre. Ilyenkor tudunk bőven időt szakítani a sportolásra vagy a kötelező olvasmányokon túli kedvencek elolvasására.

Vigyázz…, hogy sose érjen baj!

Vigyázz…, hogy sose érjen baj!Létezik egy remek illusztrált színes könyvsorozat, amely gyerekeknek, fiataloknak szól. A könyvek az ORFK támogatásával, Nógrádi Gábor író tolmácsolásában a hétköznapi veszélyekre és azok elkerülésére hívja fel a fiatal korosztály figyelmét humoros, hétköznapi stílusban.

Hasznos az újrahasznosítás

Hasznos az újrahasznosításKörnyezetszennyezés, klímaváltozás, erdőírtás… Szavak, melyekkel gyakran találkozhatunk, de nem tulajdonítunk nekik különösebb jelentőséget. Hiszen az életemet nem befolyásolja a dél-amerikai esőerdők eltűnése. Vagy mégis? Tehetek én is valamit a világ megmentéséért?

Korunk nagy problémájára keresi a megoldást

Korunk nagy problémájára keresi a megoldástEgyre nagyobb probléma az antibiotikum-rezisztencia kialakulása a világon, hiszen az elképesztően adaptív baktériumok miatt már egyre kevesebb gyógyszer hatásos. Új antibiotikumot viszont már évek óta nem fedeztek fel. Erről a problémáról kérdeztem Szili Petra Évát a Szegedi Egyetem PhD-tanulóját.

Szülőknek a Médiatáborról

Szülőknek a MédiatáborrólEzeket szokták kérdezni a szülők a médiatáborunkról, és mi ezeket szoktuk válaszolni rá.

DUE pótközgyűlés a Sajtófesztivál után

DUE pótközgyűlés a Sajtófesztivál utánA DUE Elnöksége 2019. május 27-ére hívta össze az egyesület évi rendes közgyűlését. Mivel ezen a tagság legalább fele nem jelent meg, pótközgyűlést kell tartani.

Ne késlekedj! Május 5-ig töltheted ki a Bűnmegelőzési Tesztet!

Ne késlekedj! Május 5-ig töltheted ki a Bűnmegelőzési Tesztet!Simán eligazodsz a neten? Nem fogsz ki zavaró reklámokat, kamuoldalakat? Sőt, barátaidnak is segítesz, hogy biztonságosabban használják az internetet? Akkor teszteld a tudásod a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszten amit május 5-ig tölthetsz ki!

Filmteszt döntő - április 29!

Filmteszt döntő - április 29!Közel 600-an jutottak be és jelezték részvételi szándékukat a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2. országos játékunk döntőjébe. A Magyar Film Napja előestéjén, április 29-én, hétfőn mérik össze tudásukat a filmtudorok az Akvárium klubban. GYIK

Mi is az a Pénz7?

Mi is az a Pénz7?Magyarország 2015-ben csatlakozott az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra.

Lezárult a Filmteszt online fordulója

Lezárult a Filmteszt online fordulójaRekord számú kitöltéssel zárult a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2 című országos játékunk online fordulója. Több mint 18 ezren mérették meg a tudásukat a magyar filmek világában. A legjobb 1.000 tesztkitöltő április 29-én folytatja a középdöntőben.

Lépj ki a sorból és ments életet!

Lépj ki a sorból és ments életet!Tíz magyarból mindössze egy mer vészhelyzetben cselekedni és elkezdeni az újraélesztést! A többi kilenc meg sem próbálja - vagy bátortalanságból vagy pedig arra vár, hogy majd másvalaki megteszi. Tippeket, a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt kitöltésével is kaphattok!

Tudós Csajok beszámoló: A kutatók háborúja, avagy az antibiotikum-rezisztencia kutatása

Tudós Csajok beszámoló: A kutatók háborúja, avagy az antibiotikum-rezisztencia kutatásaTudós Csajok legutóbb Czikkely Mártonnal ismerkedhettek meg, aki a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán tanul és emellett a MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontjában dolgozik. Előadásában az antibiotikum-rezisztenciával kapcsolatos kutatásokról beszélt. Menich Kriszti beszámolója.

Első 1 2 3 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 187 188 189 Utolsó

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság