Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hírek

DUE Tábor- a 10 nap szakmai része dióhéjban

DUE Tábor- a 10 nap  szakmai része dióhéjbanNemzetközi szinten is egyedülálló médiatáborunk egy tíz napos, szuper-intenzív, kiscsoportos gyakorlati képzés.

Miért mondjuk, hogy új a tábor?

Miért mondjuk, hogy új a tábor?A harmincadik DUE-tábor sok tekintetben az első is volt. Mindenki - minden csoport-, és szakmai vezető, valamint táborlakó - hozzátett valamit ahhoz, hogy 2010-ben már csak a jó hagyományokat vigyük tovább és tanuljunk a hibáinkból. Ez a közösség ismét képes volt erre.

Miért mondjuk, hogy új a tábor?

Miért mondjuk, hogy új a tábor?A harmincadik DUE-tábor sok tekintetben az első is volt. Mindenki - minden csoport-, és szakmai vezető, valamint táborlakó - hozzátett valamit ahhoz, hogy 2010-ben már csak a jó hagyományokat vigyük tovább és tanuljunk a hibáinkból. Ez a közösség ismét képes volt erre.

Mi ez a csoportosulás itt?

Mi ez a csoportosulás itt?Megalakultak és már dolgoznak a csoportok a DUE-táborban. Tíz napon át hat mini szerkesztőség tagjai - újságírók, rádiósok, tévések, fotósok és technikusok - tapasztalt vezetők segítségével a gyakorlatban sajátítják el a szakma alapjait. Az idő szép, és beugrott a táborba a DUE elnöke.

Mentorprogram-segíthetek?

Mentorprogram-segíthetek?Az idén indult mentorprogram célja segíteni az újakat a beilleszkedésben és a tábor megismerésében, de vannak, akik nem vélik sikeresnek a rendszert.

Megy a meló ezerrel

Megy a meló ezerrelAdásba került az első olyan produkció - egy reggeli rádióműsor -, amelyet már teljes egészében a diákok készítettek a DUE média szaktáborában. Kánikula van, vendégül láttunk egy "igazi" tényfeltáró újságírót - és történt még kábé húsz fontos dolog.

Már a tábor is kampányol

Már a tábor is kampányol"...aztán, amikor átvirrasztottuk az első éjszakát, amikor egymás hátát masszírozva, néha kétségbeesve, néha vidáman elkészítettük az első lapot, már együtt mentünk aludni, egy asztalhoz ültünk az ebédlőben."

Krisztáék jól kifőzték

Krisztáék jól kifőztékA látvány is ínycsiklandó volt a Vizuállatkert csoportvezetőinek interaktív főzőshowján. Látványszakácsoktól merész ötlet, hogy a tábori minimálkörülmények között vállalkoznak a nyilvános ételkészítésre, de előre elárulhatjuk, Klebercz Kriszta és Kecskeméti Dávid nem sültek fel a főzőcskével.

Kizsu különös visszatérése

Kizsu különös visszatéréseAz elmúlt évek első számú vezetője, Kecskés István jelezte, hogy idén nem tud itt lenni velünk, ezért az egyesület szűk körű vezetősége (Szayly József, Balázs Géza, Kecskés István) összegyűlt és döntést hozott: idén Királyhegyi Zsuzsanna látja el a táborvezetési feladatokat.

Már készül a Kis Hasznos

Már készül a Kis HasznosA tábor első és egyetlen olyan lapja, amit a vezetőségi tagok írnak, a Kis Hasznos. Ezt a körülbelül húsz oldalas újságot minden táborlakó megkapja a becsekkoláskor. Benne lesz minden fontos információ, ami nélkül mozdulni sem tudnál a DUE-táborban.

A kereszt(özön)víz után

A kereszt(özön)víz utánPhali Bácsi Angyalai és Közveszélyes Málnabokor-fosztogatók – csak néhány azok közül a névötletek közül, amelyeket csapatunk elvetett. Talán ebből is sejthető: az Alattomos Dinnyelékelő Akciócsoport elnevezés hosszú vajúdás eredménye volt.

Kémújságíró

KémújságíróVasárnap táborunkban Bodoky Tamás oknyomozó újságíró beszélt munkásságáról. Az előadás után még részletesebben beavatott minket az oknyomozó újságírás emberi és szakmai kihívásaiba.

Első 1 2 3 181 182 183 184 185 186 187 188 189 Utolsó

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság