Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hírek

Mi a helyzet az elektronikai hulladékkal?

Mi a helyzet az elektronikai hulladékkal?Az elektronikai hulladékot is újra kell hasznosítani. Erre pedig külön speciális gyűjtőhelyek vannak.

Alumínium és fém. Hasznosítsuk újra!

Alumínium és fém. Hasznosítsuk újra!A hulladékgyűjtés és feldolgozás napjainkban már egyre tudatosabb az emberek életében, olyannyira, hogy már az általános iskolában is felbukkanó tananyaggá vált, nem csak a közös foglalkozásokon, de a természetismeret órák keretein belül is találkozhatunk vele.

Hogyan hasznosítjuk újra az üveget?

Hogyan hasznosítjuk újra az üveget?Lényegesen megnőtt a szemét mennyisége a Földön az elmúlt évtizedekben. Hatalmas mértékű a környezetszennyezés, és még nincs reális megoldás a túl nagy mennyiségű hulladékra. Azonban elkezdődött az újrahasznosítás folyamata, amivel talán helyrebillenthetjük környezetünk normális működését.

Hasznosítsuk újra a műanyagot

Hasznosítsuk újra a műanyagotValószínűleg, ha teljesen eltűnik a műanyag a mindennapjainkból, akkor megváltoznak az árak, valamint az áruházak már nem csak a saját termékeiket fogják visszaváltani.

Mű-vészet, avagy az elveszett műanyagok nyomában

Mű-vészet, avagy az elveszett műanyagok nyomábanAz internetet bejárták azok a képek, ahol elpusztult teknősök, madarak és vízi élőlények szerepeltek, amelyek a műanyaggal való vízszennyezés áldozatai lettek.

Filmteszt Helpdesk: Üvegtigris

Filmteszt Helpdesk: ÜvegtigrisRobog a segítség a Filmteszt kitöltéséhez! Ki ne tudná, hogy melyik filmről van szó, ha azt olvassa:„Az egybubis az egy kicsit drágább, mert hát abból ki kellett vennem a többi bubit.” Üvegtigris dióhéjban.

Kreatív vagy és még vlogot is készítesz? Téged keresünk!

Kreatív vagy és még  vlogot is készítesz? Téged keresünk!A DUE Médiahálózat 2019-ben Junior Vlogger pályázatot hirdet a 14-24 év közötti diákok számára. Ahhoz, hogy pályázz nincs más dolgod, mint megmutatni, hogy te vagy a legelszántabb, legkreatívabb feltörekvő vlogger. A munkádat kedvenceid fogják díjazni!

Te már kitöltötted?

Te már kitöltötted?Frissítsük fel a szabályokat. Nézzük át tételesen, hogyan lehet tied egy robogó vagy egy ingyen jogsi :)

Van pár dalod? Akkor pályázz!

Van pár dalod? Akkor pályázz!A DUE Médiahálózat 2019-ben dalíró pályázatot hirdet 14 és 24 év közötti fiatalok számára. A feladat, hogy a dal a biztonságos közlekedés témájához kapcsolódjon. Figyeljünk jobban magunkra és egymásra, amikor akár gyalog, akár biciklivel vagy motorral közlekedünk.

Sikeres nyelvvizsga? Segítünk!

Sikeres nyelvvizsga? Segítünk!Folytatjuk beszélgetésünket Pásztiné Fritz Adriennel, a LanguageCert Vizsgaközpont vezetőjével, aki hasznos és érdekes dolgokat mesélt nekünk a LanguageCert nyelvvizsgáról és a sikeres vizsgázást elősegítő felkészülésről.

Ne dőlj be! a decemberi DUE Rádióban

Ne dőlj be! a decemberi DUE Rádióban"Nagyon csúnya ez a pulcsi, olyan mintha a kukából szedted volna ki" - ez még azon mondat volt, amit ha egy zaklató leír az áldozat könnyen megemészt, ugyanakkor ennél sokkal durvább mondatok is elhangzhatnak.

Ne dőlj be! az októberi DUE Rádióban

Ne dőlj be! az októberi DUE RádióbanAz internet az elmúlt 20 évben meghatározó szerepet kapott az ember életében, de ahogy a jelentősége, úgy az interneten keresztül ránk leselkedő veszélyek is növekednek.

Első 1 2 3 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 187 188 189 Utolsó

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság