Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hírek

Ne vegyél be mindent, ne vegyél meg mindent!

Ne vegyél be mindent, ne vegyél meg mindent!Tavaly ősz óta mintegy 300 középiskola 35 ezer diákja ismerhette meg a "Tudatos vásárló leszek" című kiadványból, hogy milyen jogaik lehetnek vásárláskor, mit tegyenek, ha pénzükért nem jó minőségű árut, vagy nem megfelelő szolgáltatást kaptak.

Hazudik a naptej

Hazudik a naptejTe elolvasod a fényvédő szerek címkéjét? Általában az szerepel rajtuk, hogy védelmet nyújtanak az ultraibolya B sugarak ellen. Pedig ez nem igaz, hiszen tökéletes védelmet egyik krém sem ad. A feliratokkal azonban nem csak ez a baj.

Telefonálás külföldről

Telefonálás külföldrőlBár a szolgáltatók erősen lobbiznak a roamingdíjak szabályozása ellen, az Európai Unió aktuális német elnöksége áprilisban szavazást írna ki a díjcsökkentésről, mert véleményük szerint sérti a fogyasztók érdekeit az, hogy aránytalanul magasabb áron használhatják csak külföldi hívások esetén mobiljuk

Mobil életérzés

Mobil életérzésHa nem tudjuk, mit veszünk, és kitől, könnyen ráfázhatunk. A kereskedők sajnos sokszor megpróbálnak átverni minket, fogyasztókat különféle trükkökkel, rossz áruval, hamis akciókkal, megtévesztéssel.

Szállni is csak okosan

Szállni is csak okosanAmióta megjelentek a fapados légitársaságok, a repülés nagyjából ötvenszer annyi ember számára lett elérhető élmény és utazási mód, amiért szerkesztőségünkben is számtalanan vagyunk hálásak.

Okosan utazz, ne erőből!

Okosan utazz, ne erőből!Szállodák, amelyek a képen még jól néztek ki, de élőben mállik róluk a vakolat, a „gazdag reggeli”, ami két szelet pirítósból és langyos teából áll, sajnálkozó csoportkísérő, aki minden egyes múzeumbelépőért külön elkéri a pénzt az előre kifizetett egyhetes program során.

Biztosítók: nem biztos, hogy a tiéd a legjobb

Biztosítók: nem biztos, hogy a tiéd a legjobbA biztosítások közül valószínűleg most még legfeljebb a motorra vagy autóra kötött kötelező biztosítás érinthet. Ha nem is te fizeted ennek a díjait, akkor is érdemes körbenézni évente év végén, amikor biztosítót lehet váltani.

A léd a tét

A léd a tétMára már boldog-boldogtalan ügyfele valamelyik banknak, de nem csak arról van szó, hogy elrakják nekünk a pénzünket, hogy ne essen ki a zsebünkből. Mindezért ugyanis a legkülönbözőbb címeken tudnak díjakat felszámolni, miközben olyan termékeket is kínálnak, amire nem biztos, hogy szükséged van.

Trükkös áruházak

Trükkös áruházakNyilván senki sem jár mindennap hipermarketbe tejért, de a legtöbb családban azért becsúszik heti egy nagybevásárlás. A nagy áruházak pedig általában egyformán baromi messze vannak, úgyhogy különböző akciókat listázó újságokkal meg olcsó virslit hirdető óriásplakátokkal harcolnak értünk.

Kapcsolj! – A telefonos játékoknak nem sok értelme van

Kapcsolj! – A telefonos játékoknak nem sok értelme vanHÜLYESÉG. Ezzel a könnyen megfejthető szóval tudnánk összefoglalni, mennyi értelme van betelefonálós játékokat felhívni a tévében, mégis nap mint nap ezrek tesznek így – elsősorban a műsorvezetők rábeszélésére.

Garantált jótállás

Garantált jótállásA jótállás, vagyis a garancia a barátod – minden tízezernél drágább műszaki cikkre legalább egy évre jár, és azt jelenti, ha elromlik, amit vettél, az adott időn belül a gyártó köteles ingyen megjavítani vagy kicserélni. Mire figyelj oda vásárláskor, és mivel szoktak trükközni az áruházak?

Tippek

TippekHogyan lehet minderre figyelni egyszerre, amikor az ember csak egy jó monitort akar venni, ami nem esik szét az első bekapcsolás után? A dolog roppant egyszerű, csak pár szabályt kell betartanod.

Első 1 2 3 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 187 188 189 Utolsó

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság