Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hírek

A vásárló biztonsága

A vásárló biztonságaÚjrainduló sorozatunkban a fogyasztók felvilágosítását tűztük ki célul – de ki is minősül fogyasztónak? Nem, nem a saláta és a zsírszegény ételek: kereskedelmi értelemben fogyasztónak minősül mindenki, aki pénzt ad valamilyen termékért, vagy szolgáltatásért.

A ruha teszi?

A ruha teszi?„SALE SALE SALE” – mindenki számára ismerős. Azonban jó tudni ezzel kapcsolatban néhány fontos dolgot. Vonatkozik rá garancia? Ha igen, meddig? Mi van akkor, ha az eladó és vásárló garanciaérvényesítésnél nem tud megegyezni?

Gyorsan, milyen áron?

Gyorsan, milyen áron?Mai rohanó világunkban, mikor mindössze két percünk van az ebédre, elég csak beugrani a sarki gyorsba és máris oltottuk étvágyunkat. Olcsó, gyors és még wifi is van. Mi kell még? Ebben a hónapban a gyorséttermeket vettük célba. Mire vigyázzunk? Mire figyeljünk?

Védd magad, a neten is!

Védd magad, a neten is!Az információ korában legjobb barátaink között tartjuk számon az internetet. Az e-mail, közösségi oldalak, keresők csodája mellett a vásárlási igényeket is kielégíti. A virtuális piactéren szó szerint bármihez hozzájuthatunk.

Szerelem első látásra

Szerelem első látásraMindenkivel megesett már, hogy bement egy műszaki termékeket forgalmazó boltba és azonnal ellenállhatatlan vágyat érzett a legújabb iPod, telefon, vagy laptop iránt. És ha a szerelem elvakít, nincs megállás, az érzések döntenek.

Becsengetés-kicsengetés - Mennyit ér egy tanévkezdés?

Becsengetés-kicsengetés - Mennyit ér egy tanévkezdés?Szeptemberben az iskolakezdés a gyerekeknek a barátokkal való újbóli találkozás és kellemes izgulás mellett a szülőnek is tartogat meglepetéseket. Ezek a meglepetések pedig legtöbbször nem férnek bele a „kellemes” kategóriába.

Hangját jogában áll hallatni

Hangját jogában áll hallatniA nyár a fesztiválok ideje. Meleg sör, hideg víz és vállalhatatlan partifotók kísérik a bulizni vágyók mindennapjait. Ám az örömbe sokszor üröm is vegyül.

Így veszünk mi! - Akció-reakció

Így veszünk mi! - Akció-reakcióBoltba járunk, ha tetszik, ha nem. A fajta mindegy, kislokál, közepes szuper, vagy benga nagy hipermarket – akció, az tuti lesz. Ne legyen.

Okosan a felhők felett is

Okosan a felhők felett isHangzatos, színes, és kevés szám áll az „összeg” felirat után. Kinek nem álma egy külföldi repülőút, potom pénzért?

Hitelekről hitetleneknek

Hitelekről hitetleneknekA reklámok szerint ha valamire nincs pénzünk, de szükségünk van rá, vagy csak szeretnénk megvenni, akkor forduljunk a bankokhoz hitelért. Tényleg ilyen egyszerű lenne?

Tudod, mit vállalsz?

Tudod, mit vállalsz?Sokszor hallani arról, hogy a mobilcégek nem megfelelően, hiányosan tájékoztatják reklámjaikban a vevőket arról, hogy valójában mit kell vállalniuk, hogy a kínált terméket a beharangozott áron tudják megvenni.

Internetes vásárlás

Internetes vásárlásAz internetről rendelni a világ legkényelmesebb dolga. Megspóroljuk a lépcsőzést, a sétát és a hosszú sorokat a pénztárban, az indokolatlanul hangosan üvöltő kétévesekről már nem is beszélve. Azonban mint minden pénzköltést, ezt is érdemes ésszel csinálni.

Első 1 2 3 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 187 188 189 Utolsó

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság