Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hírek

Bajos melók – A kasszás, árufeltöltő, raktáros diákmunkák buktatói

Bajos melók – A kasszás, árufeltöltő, raktáros diákmunkák buktatóiHa diákmunkára jelentkezel egy iskolaszövetkezetnél, akkor valószínűleg többféle munkát is kipróbálhatsz. A DUE Tallózó korábbi számaiban már kiveséztünk párat, a mostani számban az igen népszerűnek számító árufeltöltéshez illetve anyagmozgatáshoz találhattok hasznos tippeket és információkat.

Szédítő mélység, szédítő magasság – Építőipari segédmunkák

Szédítő mélység, szédítő magasság – Építőipari segédmunkákHa igazán kemény munkát keresel, akkor az építőiparban valószínűleg megtalálsz mindent, ami kielégíti az adrenalin-függőségedet. Nehéz munka, és egyáltalán nem veszélytelen.

Alkalmi munka – Tanulni és dolgozni

Alkalmi munka – Tanulni és dolgozniHa diákként próbálsz munkát találni, sok lehetőséget, de még több buktatót sodorhat eléd az élet. Az alkalmi munkavállalás, illetve idénymunkák azok, amikre középiskolás korodban a leginkább számítani lehet. Itt is vannak fontos tudnivalók, amiket jegyezz meg, mielőtt munkába állsz.

Drágán add az életed! – Felkészültél a diákmunkára?

Drágán add az életed! – Felkészültél a diákmunkára?Ha suli mellett vállalsz munkát, az nem csak a szüleid pénztárcájának tesz jót, de sok tapasztalatra és barátra tehetsz szert.

Munkahely? Semmi pánik!

Munkahely? Semmi pánik!Az első munkahely hatalmas fordulópont egy ember életében, amire nem csak fizikailag, de mentálisan is fel kell készülni.

Hagyományőrzés napjainkban – Népdal és népköltészet hete

Hagyományőrzés napjainkban – Népdal és népköltészet heteNovember harmadik hete a magyar népdal és népköltészet hete, kedvenc gyermekkori népmeséink, népdalaink ünnepe. Országszerte több iskolában és művelődési házban szerveznek az eseménnyel kapcsolatos programokat: népdaléneklő, népmeseszavaló-, meseillusztráló-, valamint rajzversenyeket tartanak.

„Hervad már a lombnak…” – A jó magyar tradíciók

„Hervad már a lombnak…” – A jó magyar tradíciókMa már nehezen elképzelhető, de voltak olyan idők, amikor az emberek tudtak élni a modern technika vívmányai nélkül. Nem volt mobiltelefon, internet, Facebook, mégis hatalmas közösségi életet tudhattak magukénak.

Mi van még?

Mi van még?Javában tiporjuk az őszt, ilyenkor a legideálisabb erdei sétákat tenni. Na meg mindent eltenni, ugyanis az ilyenkorra megérő erdei gyümölcsök kiváló ellenszerei a következő hűvös évszaknak.

A mátraaljai bor-polihisztor

A mátraaljai bor-polihisztorSági Ferenc orvosi műszerésznek készült, apja széttépte a felvételi lapját. A család mindenáron erdészt akart belőle faragni, de lázadt. Ezek után eldöntötte, hogy kertész lesz: ekkor nyert felvételt a gyöngyösi iskolába szőlész-borász szakra.

Érik a szőlő… – Nagygombos, a magyar Toscana

Érik a szőlő… – Nagygombos, a magyar ToscanaVégy pár szőlőtövet, rakd egy olyan különleges klímájú vidékre, mint a Hatvan felett található nagygombosi domb, s lőn finom bor. Persze ezt a különleges receptet száz éven átívelő történelmi múltidézés után tudjuk ily könnyen leírni.

A méhészet a hazám

A méhészet a hazámMi a helyzet a már évtizedek óta szakmájukat űző mezőgazdasági szakemberekkel? Ellátogattunk Angermajer János méhészhez. A mesterségét édesapjától tanulta, de állítja is, hogy az állatokkal való foglalkozást nem lehet tankönyvekből megtanulni. Ebbe születni kell.

Fűben, fában orvosság

Fűben, fában orvosságHonnan tudjuk, hogy mi a jó, mit lehet megenni, és mi az, amiben a legtöbb vitamin van, ha már szüleink és nagyszüleink is esetleg rossznak hitték a jót? A halimbai gyógynövénykertet talán éppen ezért is hozták létre.

Első 1 2 3 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 187 188 189 Utolsó

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság